Παρασκευή 19 Μαΐου 2017

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΡΓΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΜΗΝΟ ΜΑΡΤΙΟΥ - ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017


Τον καθιερωμένο απολογισμό του έργου της για το δίμηνο Μαρτίου – Απριλίου του 2017 ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη 18 Μαΐου, η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης.

Στη διάρκεια των σταθερών καθημερινών ελέγχων βασικών οδών του ιστορικού κέντρου της πόλης, όπως Τσιμισκή, Μητροπόλεως, Λ. Νίκης, Ι. Δραγούμη, Βενιζέλου, Εγνατίας, καθώς και των περιοδικών περιπολιών στις οδούς Ερμού, Αγγελάκη, Εθνικής Αμύνης, Βασ. Ηρακλείου και Αλ. Σβώλου, βεβαιώθηκαν 18.895 τροχονομικές παραβάσεις του Κ.Ο.Κ.
Η Υπηρεσία εξέτασε συνολικά 790 ενστάσεις και διεκπεραίωσε 635 τηλεφωνικές και 54 ψηφιακές καταγγελίες. Επίσης, διενεργήθηκαν 564 τακτικοί και έκτακτοι έλεγχοι σε Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος, κατά τους οποίους διαπιστώθηκαν 393 παραβάσεις σε 285 καταστήματα, ενώ εκτελέστηκαν 37 διοικητικές κυρώσεις και 10 πολεοδομικές αυτοψίες.
Παράλληλα, σε συνεργασία με την ΕΛ.ΑΣ. και τους λοιπούς κατά περίπτωση συναρμόδιους φορείς, συγκροτήθηκαν 111 μικτά κλιμάκια, με στόχο τον έλεγχο του παράνομου υπαίθριου εμπορίου, τη βεβαίωση τροχονομικών παραβάσεων  και την τήρηση της αντικαπνιστικής νομοθεσίας στα Κ.Υ.Ε.
Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν 444 επισκέψεις και 966 θεωρήσεις του γνησίου της υπογραφής κατ’ οίκον, και στις δύο βάρδιες, για δημότες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.
Τέλος, στο πλαίσιο του πιλοτικού εκπαιδευτικού προγράμματος κυκλοφοριακής αγωγής, που υλοποιεί η Δημοτική Αστυνομία Θεσσαλονίκης, πήραν μέρος 618 μαθητές από τέσσερα δημοτικά σχολεία.