Κυριακή 28 Μαΐου 2017

Εξιχνιάσθηκε υπόθεση απόπειρας ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού

Ταυτοποιήθηκε ως δράστης νεαρός ομοεθνής του
Εξιχνιάσθηκε έπειτα από επιστάμενη και μεθοδική έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος 24χρονου αλλοδαπού.
Για την υπόθεση ταυτοποιήθηκε ως δράστης και συνελήφθη νεαρός αλλοδαπός, σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για τα αδικήματα της απόπειρας ανθρωποκτονίας, παράνομης οπλοφορίας – οπλοχρησίας, οπλοκατοχής, παράνομης εισόδου και παραμονής στη χώρα.
Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, πρώτες πρωινές ώρες της 26-01-2017, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, ο προαναφερόμενος άντρας έβαλε με πιστόλι εναντίον 24χρονου ομοεθνή του, τραυματίζοντάς τον.
Στο πλαίσιο της διενεργούμενης έρευνας, την 25-05-2017, ο δράστης εντοπίστηκε και συνελήφθη μαζί με την 19χρονη ημεδαπή σύζυγό του, καθώς σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικίας τους, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:
  • ένα (1) πτυσσόμενο μεταλλικό γκλοπ,
  • εννέα (9) φυσίγγια κρότου,
  • ένα (1) πλαστικό τμήμα βάσης γεμιστήρα πυροβόλου όπλου,
  • ένα (1) ξιφίδιο.
Επιπλέον, από την περαιτέρω έρευνα προέκυψε ότι ο συλληφθείς, εισήλθε και παρέμενε παράνομα στην ελληνική επικράτεια, ενώ βρέθηκε καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο ανεπιθύμητων αλλοδαπών.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ ταυτόχρονα υποβλήθηκε η δικογραφία που αφορά στην απόπειρα ανθρωποκτονίας και εκδόθηκε σχετικό ένταλμα σύλληψης Τακτικού Ανακριτή της Θεσσαλονίκης σε βάρος του αλλοδαπού.