Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΘΏΝΗΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΏΝΟΣ

ΔΙΑΜΑΧΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΜΕΘΏΝΗΣ ΜΕ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΏΝΟΣ
ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ : ΟΙ ΑΠΌΨΕΙΣ ΔΙΊΣΤΑΝΤΑΙ
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ! ! !

24/5/2017
Πολύ ενδιαφέρον θέμα συζητήθηκε χθες στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας-Κολινδρού.
Μετά από σχεδόν μια ώρα όπου εκφράστηκαν διάφορες γνώμες κατέληξε το σώμα να ψηφίσει μια πρόταση που ανοίγει τον δρόμο για τον απεγκλωβισμού του Δήμου όσον αφορά την δέσμευση του να συνδράμει στα έξοδα της διοργάνωσης του Αγώνα Δρόμου »το πέρασμα του Απόστολου Παύλου» το οποίο συνδιοργανώνει με την Ιερά Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η οικονομική ενίσχυση ανέρχεται φέτος στα 1500 ευρώ, ποσό το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα μια και η αφίσα κυκλοφορεί ήδη στο Ίντερνετ ( λίγο δύσκολο να μην περάσει η πρόταση, πολύ » αχρόνιστο » για μένα αλλά από ότι μου λένε πάντα έτσι λειτουργούν τα πράγματα )
Το θέμα, όμως, πήρε μια άλλη διάσταση και μια άλλη τροπή όταν έκανε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Κύριος Αυγουστίνος Ανδρικόπουλος, μια πρόταση και ζήτησε να γραφτεί ως απόφαση ότι : ο Δήμος δεν θα ξανά είναι στο μέλλον συνδιοργανωτής εάν δεν είναι από χρόνο σε χρόνο εναλλάξ η αφετηρία της διαδρομής σεβόμενοι στο γεγονός ότι 2 τοπικές κοινότητες θεωρούν και οι 2 ότι το απόπλου του Α.Π έγινε από τον τόπο τους.
Την συζήτηση πυροδότησε η μικρή αλλά εύστοχη ομιλία του Αντώνη Μπούμπουρα, Πρόεδρος της Τ. Κ. Μεθώνης, ο οποίος παλεύει εδώ και 3 χρόνια για την αποκατάστασή της Ιστορίας έτσι όπως την είχε κατοχυρώσει ο πρώην Μητροπολίτης Βαρνάβας λέγοντας ότι ο Α.Π έφυγε από την Μεθώνη για την Αθήνα.
Όπως το τόνισε ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμος δεν έχει καμία αρμοδιότητα όσον αφορά τα αληθινά γεγονότα της Ιστορίας αλλά και δεν είναι η πρόθεση κανενός Δημοτικού Σύμβουλου να αλλοιώσει την παράδοση. Ενώ, ο Κύριος Σιανίδης εξέφρασε την δυσαρέσκιά του όσον αφορά την αλλαγή της Ιστορίας που μπορεί να φέρει ο κάθε καινούριος Μητροπολίτης. Με την σειρά του, ο Κύριος Πολυχρονιδής έδωσε έμφαση στο γεγονός ότι ως συνδιοργανωτής ο Δήμος όχι μόνο έχει ευθύνες αλλά έχει και λόγο, οπότε θα πρέπει να πάρει επιτελούς μια ξεκάθαρη θέση και να λαμβάνει υπόψη τις αντιδράσεις των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης.
Τότε υπενθύμισε ο Κύριος Καζάς μια πρόταση που είχε κάνει πριν 3 χρόνια ο ίδιος ο Δήμαρχος, ο Κύριος Λαγδάρης ελπίζοντας έτσι να καλμάρει τις αντιδράσεις των κατοίκων της Μεθώνης : να γίνει η διαδρομή με εναλλάξ τον τερματισμό , μια χρονιά στον Μακρύγιαλο και την επόμενη στην Μεθώνη.
Οι αντιδράσεις θετικές ….
Αν και κάποιοι εξέφρασαν τον φόβο ο Μητροπολίτης να μη το δεχτεί και να αποφασίσει να σταματήσει εντελώς την διοργάνωση του αγώνα, κάποιοι άλλοι αμέσως πρότειναν να διοργανώσει ο Δήμος μόνος του τον αγώνα . Πρέπει να εξαιρέσουμε τις απόψεις της κυρίας Αβραμίδου, Πρόεδρος Μακρυγιάλου, η οποία είδε να ξεγλιστρήσει από τα χέρια της μια εκδήλωση που φέρνει στο χωριό της εκατοντάδες επισκέπτες από όλη την Ελλάδα .
Η Ιστορική ουσία είναι μια : Ας αποφασίσουν οι ιδικοί οι Ιστορικοί για το πέρασμα του Απόστολου Παύλου διότι δεν μπορεί να αλλάξει την Ιστορία και την παράδοση ο κάθε καινούριος Μητροπολίτης … Χθες το λιμάνι απόπλου ήταν η Μεθώνη, σήμερα είναι τάχα το αρχαίο λιμάνι της Πύδνας και αύριο ο επόμενος Μητροπολίτης θα μας πει ότι ο Α.Π έφυγε από την Κατερίνη !!!
Η πολιτική ουσία είναι μια : Τι προτιμάει ο Δήμος ; Να μείνουν δυσαρεστημένοι οι κάτοικοι της Μεθώνης αγνοώντας τις αντιδράσεις τους και τις ανησυχίες τους ή να ρισκάρει να δυσανασχετούν οι κάτοικοι του Μακρυγιάλου παίρνοντας τους την εκδήλωση μια χρονιά στις δυο ;; ( Ας μετρήσουν τις ψήφους και ας πράττουν ανάλογα ! )
Να μη ξεχάσουμε, όμως, ότι ένας από τους ρόλους της Δημοτικής Αρχής είναι να συμπαραστέκεται τους δημότες της, κάτι το όποιο δεν έκανε ούτε πριν 3 χρόνια όταν ξαφνικά ο Μητροπολίτης άλλαξε την Ιστορία αλλά ούτε και πιο πριν !!! Διότι αξίζει να τονίσουμε ότι αγώνας δρόμου για τον Απόστολου Παύλου διοργανώνει η Μεθώνη εδώ και χρόνια !!! Θα μπορούσε ο Δήμος να ενισχύσει τον αγώνα αυτόν πριν υποκλιθεί στις επιθυμίες του Μητροπολίτη… Δυστυχώς την Μεθώνη δεν την τίμησε καμία Δημοτική Αρχή ούτε τα χρονιά του Βαρνάβα ούτε τα τελευταία 7 χρόνια που αναβίωσε τον αγώνα ο Σύλλογος Εθελοντισμού της Μεθώνης ..Ούτε με την παρουσίαση κάποιον αντιπρόσωπο, αν εξαιρέσουμε την επίσκεψη του Δημάρχου Ε. Λαγδάρη το 2015.. Ούτε με χρηματική υποστήριξη !!!
Η πολιτιστική ουσία είναι μια : πολιτιστικές εκδηλώσεις γίνονται πολλές … Όλες προς τιμή των εθελοντών που τις διοργανώνουν… Όλες με σκοπό να προβάλλεται ο τόπος και να προσελκύσουν όλο και πιο πολλούς επισκέπτες με βλέψη την ανάπτυξη …
Όμως, το να τσαλαπατήσεις παράδοση πολλών ετών και να αγνοήσεις τα πιστεύοντα, τα συναισθήματα και τις ανησυχίες μιας κοινότητας με σκοπό να ικανοποιήσεις τα συμφέροντα μιας άλλης κοινότητας δεν είναι πολιτισμός είναι βαρβαρότητα !!!



Ο ΠΡΌΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΜΕΘΏΝΗΣ ΥΠΕΡΑΣΠΊΣΤΗΚΕ ΤΗΝ ΠΡΟΪΣΤΟΡΊΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΟΛΙΟΎΧΟ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΎ ΤΟΥ ΤΟΝ ΑΠΌΣΤΟΛΟ ΠΑΎΛΟ.

25ΜΑΪ.
23 Μαΐου 2017 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, Δήμος Πύδνας Κολινδρού
Μετά τη εισήγηση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, τον Κύριο Αυγουστίνο Ανδρικόπουλο, σχετικά με την οικονομική ενίσχυση των 1500 ευρώ για τον αγώνα δρόμου » Το πέρασμα του Απόστολου Παύλου » τον οποίον αγώνα συνδιοργανώνει ο Δήμος με την Ιερά Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος …. πήρε τον λόγο ο Αντώνης Μπούμπουρας, Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μεθώνης, ο οποίος κατάθεσε τα παρακάτω:
» Κύριε Πρόεδρε, Κυρίες και Κύριοι Αντιδήμαρχοι, Κυρίες και Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, μετά λύπης μου βλέπω και πάλι την δημιουργία των εκδηλώσεων με την επωνυμία Παύλια από την Ιερέα Μητρόπολις Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, με την συμμετοχή του Δήμου μας και άλλων φορέων.
Φυσικά τις προηγούμενες χρονιές ο Σεβασμιότατος απέκρυψε το γεγονός που υποστηρίζουν όλοι οι ιστορικοί, ότι δηλαδή ο Απόστολος Παύλος απέπλευσε για την Αθήνα από την Μεθώνη.
Αυτή η άποψη του Σεβασμιότατου περί Πύδνας έρχεται σε αντίθεση με την Ιστορική Αλήθεια και λυπεί όλους τους Μεθωναίους, καθώς επίσης αποτελεί ασέβεια προς τον μακαριστό Μητροπολίτη Κίτρους Βαρνάβα..
Δυστυχώς ο Σεβασμιότατος αδιαφορεί στην αντίδραση μας, την λύπη των κατοίκων δίνοντας την εντύπωση περιφρόνησης του Λαού.
Επίσης δεν αναγνωρίζει αυτό που έκανε ο μακαριστός Μητροπολίτης Βαρνάβας, δηλαδή που μας άφησε μια πνευματική κληρονομιά, θεσμούς από το 1958 και όλη βέβαια την εκκλησιαστική παράδοση.
Αναρωτιέμαι… Εφέτος ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κύριος Γεώργιος, θα αναφερθεί στην Μεθώνη ή θα το αποκρύψει ;
Όλοι οι Μεθωναίοι αναρωτιούνται αν υπάρχει κάποια σκοπιμότητα …
Ευχαριστώ »
Η άποψη του ήταν ξεκάθαρη και προβλημάτισε το Δημοτικό Συμβούλιο στο πως να συμβιβαστούν 2 αντίθετες απόψεις και πως να συμπαραστέκεται ο Δήμος στους δημότες του χωρίς να θίξει τα πιστεύοντα κανενός. Η πρόταση να γίνει εναλλάξ η αφετηρία του αγώνα μια χρονιά στην Μεθώνη και την επόμενη στο Μακρυγαλο δεν ικανοποίησε πλήρως τον πρόεδρο της Μεθωνης εφόσον δεν εξασφαλίζει την αποκατάσταση της Ιστορίας έτσι όπως την ξέρουν οι κάτοικοι της Μεθώνης, αντιθέτως ανοίγει τον δρόμο στο να αλλοιωθεί εντελώς η παράδοση, όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της Μεθώνης στο τέλος της συνεδρίασης.
Ιζαμπέλ Δέδε


https://isabellededes.wordpress.com/