Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

"Συνεχίζεται ο άνευ προηγουμένου στα πολιτικά χρονικά αριβισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ" - Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής

Συνεχίζεται ο άνευ προηγουμένου στα πολιτικά χρονικά αριβισμός της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ

Γράφει ο Θεοφάνης Θ. Γκατζής
Οικονομολόγος- Διεθνολόγος
ΜsC Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού
Εmail: theofanis28@gmail.com
Ethnikosagwn.blogspot.gr


Eνόσω ήδη συμπληρώσαμε επτά χρόνια από την ένταξή της οικονομίας μας στο μηχανισμό στήριξης της Ευρωζώνης και του ΔΝΤ το ψέμα και η υποκρισία από την πλευρά των κυβερνώντων συνεχίζεται, ενώ το πελατειακό κράτος ανθίζει και η διαμόρφωση των προϋποθέσεων (π.χ. εκσυγχρονισμός δημόσιας διοίκησης, πάταξη γραφειοκρατίας) που θα οδηγήσουν  στην οδό της ανάπτυξης την ελληνική οικονομία παραπέμπεται στις καλένδες. Αφορμή της άνω εισαγωγής αποτελεί το  γεγονός, ότι πρόσφατα, οι  βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ νομοθέτησαν μέτρα  ύψους 4,9 δις. ευρώ για το 2019, το 2020 και το 2021 που θα μειώσουν περαιτέρω το εισόδημα της χειμαζόμενης ελληνικής κοινωνίας και, ειδικά, για την κατηγορία των συνταξιούχων η μείωση του εισοδήματός τους προβλέπεται να είναι μεγάλη (γύρω στο 25). Εντούτοις, η συγκυβέρνηση διακηρύττει, ότι προσεχώς τελειώνει η επιτήρηση της ελληνικής οικονομίας από τους θεσμούς  και οδηγούμαστε στην ανάπτυξη!!  Αξίζει να επισημανθεί ότι πριν την ψήφιση του νέου μνημονίου ο ίδιος ο Πρωθυπουργός και ανώτερα στελέχη της συγκυβέρνησης διαβεβαίωναν μετ ‘επιτάσεως, ότι δεν πρόκειται να παρθούν νέα δημοσιονομικά μέτρα!!
 Έτσι, η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και  των ΑΝΕΛ που στο παρελθόν κατακεραύνωνε και λοιδωρούσε την τότε συγκυβέρνηση της ΝΔ με το ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντάς τα στελέχη της  γερμανοτσολιάδες για τον ενδοτισμό τους έναντι των ξένων, και υπόσχονταν ότι θα καταργήσει τα μνημόνια εμφανίζεται εδώ και 2,5 χρόνια να ακολουθεί  συσταλτική δημοσιονομική πολιτική με οριζόντια μέτρα (π.χ. περικοπή ΕΚΑΣ, απελευθέρωση πλειστηριασμών α’ κατοικίας σε ορισμένες περιπτώσεις) που βάλουν τα πιο αδύνατα λαϊκά στρώματα.  Όλα τα παραπάνω δημιουργούν αισθήματα αγανάκτησης και αποδεικνύουν, περίτρανα, ότι κύρια χαρακτηριστικά της τωρινής άρχουσας τάξης είναι το ψεύδος και ο εμπαιγμός των ελλήνων πολιτών. Οδηγούμαστε λοιπόν στη διαπίστωση, ότι ο ιστορικός του μέλλοντος, όταν θα αναφέρεται στην τωρινή χρονική περίοδο της πολιτικής ιστορίας της Ελλάδας  θα χαρακτηρίζει την εν λόγω συγκυβέρνηση την πιο ανάλγητη και ανέντιμη συγκυβέρνηση στα πολιτικά χρονικά, καθότι οι πράξεις της αποτελούν μνημείο ψεύδους και εμπαιγμού των ελλήνων πολιτών. Από οικονομικής απόψεως αξίζει να τονιστεί ότι τα περιοριστικά   δημοσιονομικά μέτρα που συνοδεύουν το νέο μνημόνιο θα επιτείνουν το οικονομικό αδιέξοδο και θα οδηγήσουν στην καταβαράθρωση του βιοτικού επιπέδου των ελλήνων. Είναι πρόδηλο ότι τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα θα πληγούν καίρια καθώς, επί παραδείγματι, κάποιο άτομο με συνολικό εισόδημα της τάξης των 5.600 ευρώ το χρόνο θα κληθεί να πληρώσει φόρο για πρώτη φορά!! Επιπρόσθετα, τα εισοδήματα των συνταξιούχων θα περικοπούν έως 26!!

Από τα παραπάνω συνάγεται, ότι η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ ακολουθεί αδιέξοδη οικονομική πολιτική χωρίς να προβαίνει στις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις που θα αναζωογονήσουν την ελληνική οικονομία, ενώ παράλληλα δε διαφαίνεται προοπτική ουσιαστικής ελάφρυνσης του ελληνικού δημοσίου χρέους.  Εν κατακλείδι, μπορεί να υποστηριχθεί, ότι ο αριβισμός, η ανεντιμότητα και η ανειλικρίνεια που επιδεικνύει η συγκυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ είναι άνευ προηγουμένου στα πολιτικά χρονικά της χώρας μας.