Πέμπτη 22 Ιουνίου 2017

Συνάντηση ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης με το ΔΣ Της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων - Συμμετείχε και ο αστυνομικός Γιώργος Μπαντές

 Πέμπτη, 22 Ιουνίου 2017
Κλιμάκιο της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης, παρουσία και του Υπευθύνου Οργανώσεων Θεσσαλονίκης, Αλέξανδρου Μανδρίνου, είχε σήμερα συνάντηση με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Θεσσαλονίκης, μετά και τα τελευταία κρούσματα παραβατικότητας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Τα προβλήματα είναι ήδη γνωστά. Η έλλειψη πολιτικής βούλησης, αλλά και ενός νομοθετικού πλαισίου που θα επιτρέπει την παρέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, για την επίλυση αξιόποινων πράξεων, εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία των Πανεπιστημίων. Επίσης, όπως μας τόνισαν οι Αστυνομικοί Υπάλληλοι, η έλλειψη πόρων, υλικοτεχνικού εξοπλισμού και η απασχόληση με πάρεργα τα οποία δεν άπτονται της αρμοδιότητας τους, δεν επιτρέπει την διεκπεραίωση του έργου της αστυνομίας και την άμεση επέμβασή τους.

Πάγια θέση της Οργάνωσης είναι η εφαρμογή του νόμου, μέχρι τελείας. Απαιτούμε από την Κυβέρνηση να αναλάβει τις υποχρεώσεις της, παρέχοντας στους φοιτητές ένα χώρο όπου θα ανθίζουν οι ιδέες και όχι η ανομία.