Τρίτη 11 Ιουλίου 2017

16 Ιούλη απεργία στο εμπόριο

16 Ιούλη απεργία στο εμπόριο
Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες εμποροϋπάλληλοι,
Στις 16 Ιούλη οι εργαζόμενοι στο εμπόριο παίρνουμε την υπόθεση της απεργίας του κλάδου στα χέρια μας. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης και της μεγαλοεργοδοσίας που μας θέλουν σύγχρονους δούλους στο όνομα της ανάκαμψης και της ανταγωνιστικότητας. Έχουμε δεχτεί και συνεχίζουμε να δεχόμαστε ανελέητες επιθέσεις στα εργασιακά μας δικαιώματα, τόσο από τις προηγούμενες κυβερνήσεις όσο και από τη σημερινή. Τσακισμένοι μισθοί, ποδοπατημένα δικαιώματα, δουλειά λάστιχο, συμβάσεις της μιας ημέρας, σκιαγραφούν την κατάσταση που βιώνουμε εμείς οι εργαζόμενοι σήμερα. Σε όλο αυτό το αντεργατικό πλάισιο προστίθεται και η κατάργηση της Κυριακής αργίας, ως απαίτηση των μεγαλοεργοδοτών με αποτέλεσμα να ανατρέπονται ολοκληρωτικά οι εργασιακές σχέσεις.

Η κατάργηση της Κυριακής αργίας δεν πλήττει μόνο τους εργαζόμενους στο εμπόριο, αλλά και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό, τον τουρισμό και σε άλλους κλάδους. Οι εμποροϋπάλληλοι και η εργατική τάξη συνολικά, δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε από τους υπηρέτες του μεγάλου κεφαλαίου. Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από τους συμβιβασμένους του εργοδοτικού κυβερνητικού συνδικαλισμού. Τους γνωρίζουμε πλέον καλά. Φιέστες και σφιχταγκαλιάσματα με εργοδότες και αστικά κόμματα και, με κάθε τρόπο υπονόμευση των αγώνων των εργαζομένων.
Το ΣΙΥΝΠ ‘‘Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ’’ καλεί τους εργαζόμενους στο εμπόριο να υψώσουν το ανάστημά τους και να παλέψουν βάζοντας μπροστά τις δικές τους σύγχρονες ανάγκες. Η Κυριακή αργία είναι δικαίωμα που κατακτήθηκε μέσα από σκληρούς αγώνες, δε θα τους τη χαρίσουμε. Η Κυριακή αργία ανήκει σ’ εμάς και στα παιδιά μας. Αν θέλουν τα καταστήματα τους ανοιχτά, να δουλέψουν τα μεγάλα αφεντικά.
Γυρνάμε την πλάτη σε όσους μας κλέβουν τη ζωή. Η Κυριακή αργία ανήκει στους εργάτες!
Σε κυβέρνηση, εταίρους και αφεντικά απαντάμε με απεργία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σούπερ μάρκετ Discount (Ευκαρπίδης) την Κυριακή 16 Ιούλη 10πμ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
  Νομοθετική ρύθμιση της Κυριακής αργίας

  Κατάργηση των ατομικών συμβάσεων εργασίας και υποχρεωτικότητα των ΚΣΣΕ

  Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων

  Να πληρώσει το μεγάλο κεφάλαιο