Παρασκευή 21 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ-ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ  ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ  ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΥΣ-ΠΑΡΑΤΑΣΙΟΥΧΟΥΣ

 Στις 17/7/17 συνεδρίασε το Δημοτικό  Συμβούλιο του Δήμου Κατερίνης  με θέμα το οργανόγραμμα  και την  υπογραφή νέων συμβάσεων (απολύσεων) των συμβασιούχων  στην καθαριότητα.
 Ο δήμαρχος  και η πλειοψηφία  όλων των παρατάξεων  έκτος της  Λαϊκής Συσπείρωσης    πιστοί  στην αντιλαϊκή  πολιτική  της Ε.Ε., της κυβέρνησης  και των αστικών κομμάτων δεν είπαν κουβέντα για την απόλυση  των άνω των 10.000 εργαζομένων  και την πρόσληψη  2.500 στη θέση αυτών. Η  δε  εισήγηση  του Δημάρχου περιορίστηκε  μόνο στο  οργανόγραμμα για  108  εργαζόμενους  στην καθαριότητα  και τίποτα άλλο.  Με ποια κριτήρια  έγινε το  οργανόγραμμα χωρίς να  παρουσιάσουν    στοιχεία  για το πόσοι εργαζόμενοι δουλεύουν  στην καθαριότητα;  Γιατί δεν απαντήσατε στο ερώτημα της Λαϊκής Συσπείρωσης  πόσοι εργάζονται  δουλεύουν στην καθαριότητα  συνολικά ; Πόσοι είναι  οι  μόνιμοι, πόσοι  οι συμβασιούχοι με οκτάμηνες, δίμηνες συμβάσεις ,  με  προγράμματα κοινής ωφέλειας,   κ.α.; Καμία  κουβέντα  για τις άθλιες  συνθήκες δουλειάς  που επικρατούν  στο χώρο της καθαριότητας, τους μισθούς πείνας , την τρομοκρατία , τον υπονομευτικό ρόλο του δημάρχου  και των μηχανισμών  του στη διάρκεια της απεργίας , την  έλλειψη μέτρων υγιεινής  και  ασφάλειας  που πρόσφατα στοίχησαν  τη ζωή  σε δυο συναδέλφους μας  μια  γυναίκα στην  Αθήνα και  έναν άνδρα στη Θεσσαλονίκη, και  στο παρελθόν  για τους ίδιους λόγους έχασαν  την ζωή τους  δυο συνάδελφοι μας στο δήμο Κατερίνης.  Αυτήν τη συζήτηση  ήθελαν  να αποφύγουν   οι λάτρεις  του καπιταλιστικού  δρόμου  ανάπτυξης .
Η  δε παράταξη του  ΣΥΡΙΖΑ  ανακάλυψε οτι ο νόμος Σκουρλέτη δίνει λύση στην ομηρία  των συμβασιούχων.  Η υποκρισία, το ψέμα, οι κολοτούμπες έχουν  και τα όρια τους. Ο νόμος Σκουρλέτη (ΣΥΡΙΖΑ) λέει ότι θα απολυθούν πάνω  από 10.000 εργαζόμενοι  και θα προσληφθούν 2.500 (είδομεν).  Ταυτόχρονα  μαζί με την απόφαση του Ελεγκτικού  Συνεδρίου  αβαντάρουν την ιδιωτικοποίηση της καθαριότητας και, ο δήμος Κατερίνης  το κάνει πράξη με την παράδοση μέρους της καθαρότητας  (Ανακύκλωση) στους ιδιώτες.
Συνάδελφοι και  Συναδέλφισσες  Συμβασιούχοι, στους δήμους  Κατερίνης ,  Δίου- Ολύμπου και Πύδνας .
Συνεχίζουμε τον αγώνα μας   διότι ο   νόμος  της  κυβέρνησης   δεν ανταποκρίνεται   στο αίτημα για μετατροπή   όλων  των συμβάσεων  σε αορίστου χρόνου  χωρίς  προϋποθέσεις . 
Συνεχίζουμε τον  αγώνα  μας  μέσα από το Σ.Ι.Υ.Ν.Π.  Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ και  τη  Σωματειακή  Επιτροπή  Συμβασιούχων  του Δήμου Δίου-Ολύμπου .
Συντονίζουμε  τον αγώνα μας  με τα ταξικά συνδικάτα και τις  Επιτροπές αγώνα από όλη την Ελλάδα. Γυρίστε την πλάτη  σας  στους ξεπουλημένους  συνδικαλιστές του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού του Συλλόγου Εργαζομένων στους δήμους  Πιερίας  οι οποίοι έπαιξαν και εξακολουθούν να παίζουν υπονομευτικό ρόλο στον αγώνα σας .
 Αυτός ο αγώνας  πρέπει να γίνει υπόθεση όλων των εργαζομένων  στην Τοπική Διοίκηση και όχι μόνο, είτε  είναι μόνιμος, είτε εργάζεται  στην καθαριότητα, είτε στο  διοικητικό προσωπικό, είτε  στα  προγράμματα κοινής  ωφέλειας , είτε με συμβάσεις έργου.
Η σταθερή και μόνιμη  δουλειά με πλήρη εργασιακά δικαιώματα  για όλους  τους εργαζόμενους  είναι  αδιαπραγμάτευτο δικαίωμα  και θα το επιβάλουμε  με τον αγώνα   μας από τα κάτω !