Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017

Έναρξη εργασιών του έργου “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. της Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ”

Σοφία Μαυρίδου, Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας:« Ένα ακόμη έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας στο πλαίσιο συντήρησης του οδικού δικτύου για τη διασφάλιση της οδικής ασφάλειας»


Υπογράφηκε η σύμβαση του έργου “ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΟ ΟΔΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΡΜΟΔΙΟΤΗΤΑΣ Δ.Τ.Ε. της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας”, μεταξύ της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του αναδόχου του  έργου.

Το έργο με  προϋπολογισμό μελέτης 200.000€  θα βελτιώσει τις οδικές συνθήκες ασφάλειας και κυκλοφορίας των χρηστών του οδικού δικτύου, καθώς λόγω παλαιότητας αυτού αλλά και εξαιτίας του αυξημένου κυκλοφοριακού φόρτου, κρίνεται επιβεβλημένη η ανάγκη βελτίωσης-αποκατάστασης των στοιχείων σήμανσης και ασφάλειάς του.  

Οι εργασίες που προβλέπεται να υλοποιηθούν αφορούν τοποθέτηση πληροφοριακών πινακίδων  στα όρια του νομού Πιερίας με τους όμορους νομούς και σε σημεία που θα υποδειχθούν από  την υπηρεσία, αποκατάσταση ή  αντικατάσταση φθαρμένων στηθαίων,  τοποθέτηση νέων στηθαίων σε διάφορα σημεία του νομού όπου υπάρχει επικινδυνότητα, αποξήλωση παλαιών οριοδεικτών από τσιμέντο και τοποθέτηση νέων πλαστικών οριοδεικτών. 

«Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ξεκινά μέσω της σύμβασης μια σειρά από απαραίτητες και σημαντικές παρεμβάσεις στο πλαίσιο συντήρησης  του οδικού δικτύου θωρακίζοντας την οδική ασφάλεια, βελτιώνοντας την καθημερινότητα των πολιτών και διασφαλίζοντας εύκολη πρόσβαση στους επισκέπτες της Πιερίας», δήλωσε σχετικά η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου.