Τρίτη 17 Οκτωβρίου 2017

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης στη συνάντηση των υποψηφίων της Παράταξης «Ισχυρό Επιμελητήριο» του Μιχάλη Ζορπίδη

Μήνυμα ενότητας και συστράτευσης
στη συνάντηση των υποψηφίων της Παράταξης
«Ισχυρό Επιμελητήριο»
Μιχ. Ζορπίδης: «Πάμε όλοι μαζί για ένα ισχυρό Επιμελητήριο»
  • 94 οι πρώτοι υποψήφιοι
 «Προχωρούμε όλοι μαζί, ξεπερνούμε τις όποιες διαφορές μας και αγωνιζόμαστε για το καλό του Επαγγελματία, μέσα από ένα Ισχυρό Επιμελητήριο», τόνισε ο Πρόεδρος του ΕΕΘ Μιχάλης Ζορπίδης, στην χθεσινή πρώτη συγκέντρωση των υποψηφίων του Συνδυασμού του, για τις εκλογές του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Στη διάρκεια της, μέλη του ΔΣ που εκλέχτηκαν στις προηγούμενες εκλογές με άλλους συνδυασμούς ανακοίνωσαν την συμπόρευση τους με το «Ισχυρό Επιμελητήριο», καθώς ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Μιχάλη Ζορπίδη για ενωτική δράση. Μόνο χθες την δήλωση υποψηφιότητας τους υπέγραψαν 94 μέλη, από τα περισσότερα επαγγέλματα και όλους τους Δήμους Θεσσαλονίκης, ενώ η διαδικασία κατάρτισης του ψηφοδελτίου συνεχίζεται.
«Ενώ στις προηγούμενες εκλογές ήμασταν οι περισσότεροι από εμάς σε διαφορετικά ψηφοδέλτια σήμερα είμαστε όλοι μαζί. Είμαι ευτυχής επειδή γίνεται πράξη το όραμα μου για μία μεγάλη Παράταξη, στην οποία συμμετέχουν πρόσωπα από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, που όμως συμφωνούν ότι τα προβλήματα των επαγγελματιών δεν έχουν χρώμα και μαζί μπορούμε καλύτερα να τα παλέψουμε», τόνισε ο κ. Ζορπίδηςστην ομιλία του, στην οποία συμπεριέλαβε έναν μικρό απολογισμό του έργου του τα τελευταία 11 χρόνια αλλά και τις βασικές προτεραιότητες που θέτει για τη νέα θητεία.
«Το σπουδαιότερο παράσημο για μένα είναι ότι όλοι οι οικονομικοί απολογισμοί όλων αυτών των χρόνων εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ ακόμη και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης μας επαινούν γιατί διαχειριζόμαστε τα οικονομικά μας με σύνεση και διαφάνεια, με αποτέλεσμα να έχουμε πλεόνασμα κάθε χρόνο αλλά και ένα πολύ ισχυρό αποθεματικό. Επίσης, η διοίκηση δέχθηκε τις περισσότερες προτάσεις της αντιπολίτευσης με αποτέλεσμα οι αποφάσεις του ΔΣ να είναι ομόφωνες σε ποσοστό 99%!. Κάθε μήνα κάθε μέλος του ΔΣ έπαιρνε πίνακα με κάθε οικονομική πράξη», τόνισε ο κ. Ζορπίδης.
Στην παρέμβαση του, το μέλος του ΔΣ Κυριάκος Μερελής ανακοίνωσε ότι συμπορεύεται με τον Συνδυασμό «Ισχυρό Επιμελητήριο», καθώς «όλα αυτά τα χρόνια που είμαι μέλος του ΔΣ ο Πρόεδρος με έπεισε ότι είναι άνθρωπος της σύνθεσης και της ενότητας. Η συμμετοχή μας ενισχύει τη φωνή μας και τη δυνατότητα παρέμβασης του ΕΕΘ στα κέντρα λήψης των αποφάσεων. Η ενασχόληση μας με τα κοινά επιβάλλεται αν θέλουμε να έχουμε πρωταγωνιστικό ρόλο στη διαμόρφωση του περιβάλλοντος στο οποίο δραστηριοποιούμαστε. Η μη ενασχόληση μας, δίνει τη δυνατότητα σε άλλους να αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς» τόνισε ο κ. Μερελής.
Από την πλευρά του ο Κώστας Ιακώβου, μέλος του ΔΣ του ΕΕΘ (εκλεγμένος με άλλη παράταξη στις προηγούμενες εκλογές) και Πρόεδρος του Σωματείου Καπνοπωλών, Ψιλικών και Ενοικιαστών Περιπτέρων Μακεδονίας, στην παρέμβασή του τόνισε ότι συμμετέχει στο «Ισχυρό Επιμελητήριο» γιατί «ο Μιχ. Ζορπίδης με έχει πείσει πως πιστεύει αυτά που λέει για την ενότητα και την κοινή δράση και όντως τα εννοεί. Μας περιμένουν δύσκολα χρόνια. Και σ’ αυτά τα δύσκολα χρόνια για τα Επιμελητήρια και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις πρέπει να παλέψουμε ενωμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.
Την εκτίμηση ότι «οι ανταγωνιστικοί συνδυασμοί δεν έχουν κάτι στο οποίο μπορούν να κάνουν αντιπολίτευση, μετά τα τόσα χρόνια των ομόφωνων αποφάσεων», έκανε ο Ρούλης Εδιάρογλου, που ήταν στις προηγούμενες εκλογές επικεφαλής συνδυασμού της Κεντροαριστεράς αλλά φέτος συντάχθηκε με το «Ισχυρό Επιμελητήριο».
«Με τιμή δεχτήκαμε την πρόταση Ζορπίδη, που ήρθε ως φυσιολογική συνέχεια της ενωτικής πορείας που ακολούθησε η διοίκηση του. Ο Ζορπίδης κατάφερε να αναδείξει το ΕΕΘ ως μία ισχυρή φωνή μέσα στην πόλη», τόνισε ο κ. Εδιάρογλου.
Στη συζήτηση που ακολούθησε οι αντιπρόεδροι του ΕΕΘ Γιώργος Ηλιάδης και Κλεόβουλος Θεοτόκηςανέλυσαν τις σημαντικότερες πτυχές της εκλογικής διαδικασίας. «Κάνουμε έκκληση σε όλα τα μέλη μας να προσέλθουν στην κάλπη γιατί όση μεγαλύτερη είναι η συμμετοχή τόσο πιο δυνατό θα είναι το Επιμελητήριο μας», τόνισε ο κ. Ηλιάδης.
Ο κ. Θεοτόκης κάλεσε όλα τα μέλη να συμμετέχουν στην ομάδα εργασίας για τη σύνταξη του νέου προγράμματος με τις προτεραιότητες της νέας θητείας και να καταθέσουν ιδέες για πρωτοβουλίες και παρεμβάσεις του ΕΕΘ.