Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017

Το νέο πρόγραμμα κινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ το οποίο θα ισχύει από αυτήν την Πέμπτη 23/11/17 - 29/11/123 ευχαριστούμε

ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

 (η νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή)


Ο πολυβραβευμένος σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής επανέρχεται με το νέο κινηματογραφικό του έργο και με κατάθεση ψυχής φωτίζει και τιμά τον σπουδαιότερο Έλληνα συγγραφέα και στοχαστή Νίκο Καζαντζάκη

Κάθε μέρα: 19.00 και 21.30


Η ταινία είναι ένας φόρος τιμής στον Μεγάλο Απόντα Συγγραφέα ΝΙΚΟ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗ, αλλά και στον πρόσφατα εκλιπόντα Στάθη Ψάλτη ο οποίος  έκανε μια ανεπανάληπτη ερμηνεία, αφήνοντας στην ταινία το τελευταίο καλλιτεχνικό του ίχνος, όπως ακριβώς έγινε και με τον Σπουδαίο ηθοποιό μας Σωτήρη Μουστάκα στην ταινία EL GRECO.


Ο Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης των ταινιών «El Greco», «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι» και «Καβάφης», παρουσίασε τα σχέδιά του για τη νέα του ταινία, η οποία θα παρουσιάζει τη ζωή του μεγάλου Κρητικού συγγραφέα, Νίκου Καζαντζάκη.

Εστιάζοντας στο ελληνικό φως, σε αισθήσεις και χρώματα μιας άλλης εποχής και στον κρουστό ελληνικό λόγο του Καζαντζάκη, η νέα προσωπογραφία του Γιάννη Σμαραγδή σκιαγραφεί τον μεγαλύτερο Έλληνα συγγραφέα μετά τον Όμηρο, υποστηριγμένη από ένα λαμπερό καστ πρωταγωνιστών.

Σκηνοθεσία:    ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΜΑΡΑΓΔΗΣ
Ηθοποιοί:        ΜΑΡΙΝΑ ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ, ΟΔΥΣΣΕΑΣ ΠΑΠΑΣΠΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ, ΘΟΔΩΡΗΣ ΑΘΕΡΙΔΗΣ, ΖΕΤΑ ΔΟΥΚΑ, ΓΙΟΥΛΙΚΑ ΣΚΑΦΙΔΑ, ΜΑΡΙΑ ΣΚΟΥΛΑ, ΑΡΓΥΡΗΣ ΞΑΦΗΣ, ΝΙΚΟΣ ΚΑΡΔΩΝΗΣ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΑΜΠΑΞΗΣ, ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΛΗΝΑΙΟΣ, ΑΜΑΛΙΑ ΑΡΣΕΝΗ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΚΟΛΛΑΤΟΣ, ΣΤΑΘΗΣ ΨΑΛΤΗΣ

Συμμετέχει ο Λουδοβίκος των Ανωγείων ενώ το ρόλο του Γιώργη Ζορμπά ερμηνεύει εκπληκτικά ο Θοδωρής Αθερίδης, και βεβαίως, τον Ηγούμενο της Μονής Σινά υποδύεται σαν από «άλλο κόσμο» ο Στάθης Ψάλτης

Το σενάριο της ταινίας στηρίζεται στο βιβλίο του συγγραφέα Αναφορά στον Γκρέκο, το οποίο παραχώρησαν γενναιόδωρα οι Εκδόσεις Καζαντζάκη.


ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η ταινία στοχεύει να αναδείξει τη συναρπαστική προσωπικότητα του Νίκου Καζαντζάκη, καθώς και το μαγευτικό τοπίο της Ελλάδας μέσα στο οποίο διαμορφώθηκε. Ο μεγάλος Κρητικός συγγραφέας έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια του και τα όνειρά του. Αυτό είναι ακριβώς και ότι ο σκηνοθέτης σκοπεύει να επιτύχει με αυτήν την ταινία. Παρουσιάζει τα ταξίδια του στη Γερμανία, την Αυστρία, τη Ρωσία, τη Γαλλία και το όρος Σινά και μέσα από αυτές τις εμπειρίες, να αναδείξει τις φιλοσοφικές και μεταφυσικές του αναζητήσεις

Η πολυαναμενόμενη νέα ταινία του Γιάννη Σμαραγδή έχει εισπράξει ήδη θετικές εντυπώσεις .

Οι Έλληνες θεατές διαισθάνονται ότι η ταινία τους αφορά γιατί είναι έργο Θετικής Ενέργειας, Αγάπης, Πίστης και Αισιοδοξίας.


Ο οικουμενικός συγγραφέας Νίκος Καζαντζάκης έλεγε πως η ζωή του ορίζεται από τα ταξίδια και τα όνειρά του. Αυτά τα μονοπάτια ακολούθησε και η ταινία και μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι γυρισμάτων διάρκειας 6 μηνών στην Κρήτη, την Αθήνα, την Αίγινα, τη Νότια Γαλλία, το Βερολίνο και τη Βιέννη το μόνο σίγουρο είναι πως η ταινία είναι «ανάταση ψυχής». Τον κεντρικό χαρακτήρα Νίκο Καζαντζάκη υποδύεται με ιδιοφυή τρόπο ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και η σπουδαία Μαρίνα Καλογήρου τη σύντροφό του Ελένη. Ο οκτάχρονος Αλέξανδρος Καμπαξής είναι ο Νίκος Καζαντζάκης σε μικρή ηλικία, ενώ ο Στέφανος Ληναίος υποδύεται τον συγγραφέα σε ώριμη ηλικία.

Η ταινία πραγματοποιήθηκε χάρις στην στήριξη πολλών και εξαιρετικών ατόμων και οργανισμών. Συμπαραγωγοί της ταινίας από την Ελλάδα είναι η Nova, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, η ΕΡΤ και η Νέλλη Κάτσου. Αξίζει να αναφέρουμε ότι η ταινία είναι μια ελληνογαλλική συμπαραγωγή σε συνεργασία με την γαλλική εταιρεία 2017 Films.




JUSTICE LEAGUE

Η DC εδώ και καιρό προετοιμάζει την αντεπίθεση της και σίγουρα ένα από τα δυνατά χαρτιά της είναι το Justice League όπου αναμένεται να βρεθούν πολλοί υπερήρωες,

Κάθε μέρα σε απλή 2D προβολή: 21.45

Justice League Unite! Οι πρώτες εντυπώσεις για την ταινία είναι εδώ

Στο Justice League θα παίζουν οι Henry Cavill (Superman), τον Ben Affleck (Batman), την Gal Gadot (Wonder Woman), τον Ezra Miller (Flash), τον Jason Momoa (Aquaman) και τον Ray Fisher ως Cyborg,


Η μεγάλη πρώτη ένωση των υπερηρώων της DC είναι επιτέλους γεγονός και οι πρώτες αντιδράσεις για την ταινία έχουν γίνει ήδη viral. Τελικά πόσο άξιζε η τόση αναμονή;

Μετά την «Wonder Woman», αρκετοί ήταν αυτοί που άρχισαν να πιστεύουν πως το κινηματογραφικό σύμπαν της DC είχε αρχίσει να παίρνει τα πάνω του και να ετοιμάζει την μεγάλη αντεπίθεση στην Marvel. Ολο αυτό, φυσικά, έριχνε ένα τεράστιο βάρος στην ταινία των «Justice League», την μεγάλη ένωση των υπερηρώων της DC, και ένα στοίχημα που έπρεπε οπωσδήποτε να κερδηθεί για να καταφέρει να πάρει η DC το πάνω χέρι.

Σκηνοθεσία:    ΖΑΚ ΣΝΑΪΝΤΕΡ
Σενάριο:          ΚΡΙΣ ΤΕΡΙΟ
Ηθοποιοί:        ΜΠΕΝ ΑΦΛΕΚ, ΝΤΑΙΑΝ ΛΕΙΝ, ΤΖΕΡΕΜΙ ΑΙΡΟΝΣ, ΑΜΠΕΡ ΧΕΡΝΤ, ΤΖΕΙΣΟΝ ΜΟΜΟΑ, ΧΕΝΡΙ ΚΑΒΙΛ, ΓΟΥΪΛΕΜ ΝΤΑΦΟΕ, ΕΪΜΙ ΑΝΤΑΜΣ, ΤΖΕΣΕ ΑΙΖΕΝΜΠΕΡΓΚ, ΕΖΡΑ ΜΙΛΕΡ, ΤΖΕΪ ΚΕΪ ΣΙΜΟΝΣ, ΡΕΪ ΦΙΣΕΡ, ΓΚΑΛ ΓΚΑΝΤΟΤ

ΠΕΡΙΛΗΨΗ: Η ώρα της Justice League πλησιάζει. Τα πρώτα ψήγματα μπήκαν ήδη στις ταινίες «Batman v Superman: Η Αυγή της Δικαιοσύνης» και «Ομάδα Αυτοκτονίας», με τον Μπρους Γουέιν (Μπάτμαν) να ανταλλάσσει απόρρητες πληροφορίες με την Νταϊάνα Πρινς (Wonder Woman) και την Αμάντα Γουόλερ για νέα άτομα με υπερδυνάμεις. Χάρη στην ανιδιοτελή θυσία του Σούπερμαν, που αποκαθιστά την πίστη του στην ανθρωπότητα, ο Μπρους Γουέιν ζητά τη βοήθεια της νέας του συμμάχου, Νταϊάνα Πρινς, για να αντιμετωπίσουν ένα ακόμη πιο επικίνδυνο εχθρό.
Extra:
Η συνέχεια θα δοθεί στην μεγάλη οθόνη όταν ο Ζακ Σνάιντερ θα μας παρουσιάσει για πρώτη φορά στη μεγάλη οθόνη την «Justice League», την πιο δημοφιλή και διαχρονική ομάδα υπερηρώων του DC Universe. Την ομάδα αποτελούν οι Σούπερμαν, Μπάτμαν, Γουόντερ Γούμαν, Φλας, Σάιμποργκ και Άκουαμαν. Στην ομάδα παραγωγής συνεργάζονται εκτός των άλλων οι Μπεν Άφλεκ και Τζοφ Τζονς, ενώ το σενάριο υπογράφει ο βραβευμένος με Όσκαρ Κρις Τέριο («Επιχείρηση: Argo»).

Επίσημο Site: http://www.justiceleaguethemovie.com/


ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟ ΟΡΙΑΝ ΕΞΠΡΕΣ
MURDER ON THE ORIENT EXPRESS

Κάθε μέρα: 19.30

(Συνεχίζει για 3η εβδομάδα)
Σκηνοθεσία:    ΚΕΝΕΘ ΜΠΡΑΝΑ
Σενάριο:          ΜΑΪΚΛ ΓΚΡΙΝ
Ηθοποιοί:        ΜΙΣΕΛ ΦΑΙΦΕΡ, ΤΖΟΥΝΤΙ ΝΤΕΝΤΣ, ΠΕΝΕΛΟΠΕ ΚΡΟΥΖ, ΓΟΥΙΛΙΑΜ ΝΤΑΦΟΕ, ΚΕΝΕΘ ΜΠΡΑΝΑ, ΝΤΕΡΕΚ ΤΖΑΚΟΜΠΙ, ΤΖΟΣ ΓΚΑΝΤ, ΟΛΙΒΙΑ ΚΟΛΜΑΝ, ΤΖΟΝΙ ΝΤΕΠ, ΝΤΕΪΖΙ ΡΙΝΤΛΕΪ, ΛΟΥΣΙ ΜΠΟΪΝΤΟΝ, ΜΑΡΟΥΑΝ ΚΕΝΖΑΡΙ, ΤΟΜ ΜΠΕΪΤΜΑΝ, ΛΕΣΛΙ ΟΝΤΟΜ ΤΖΟΥΝΙΟΡ, ΜΑΝΟΥΕΛ ΓΚΑΡΣΙΑ-ΡΟΥΛΦΟ, ΣΕΡΓΕΪ ΠΟΛΟΥΝΙΝ

Μία ιστορία που ξεκινάει ως ένα πολυτελές ταξίδι με τρένο στην Ευρώπη, εξελίσσεται γρήγορα σε ένα από τα πιο κομψά, αγωνιώδη και συναρπαστικά μυστήρια που έχουν ειπωθεί ποτέ. Από τη συγγραφέα των best-sellers, Αγκάθα Κρίστι, το «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» αφηγείται την ιστορία δεκατριών άγνωστων ανθρώπων που βρίσκονται εγκλωβισμένοι σε ένα τρένο, όπου όλοι είναι ύποπτοι. Ένας άντρας πρέπει να αγωνιστεί ενάντια στον χρόνο, πριν προλάβει ο δολοφόνος να χτυπήσει ξανά.   Ο Κένεθ Μπράνα σκηνοθετεί και πρωταγωνιστεί μαζί με ένα all-star cast, που περιλαμβάνει τους Πενέλοπε Κρουζ, Ουίλεμ Νταφόε, Τζούντι Ντεντς, Τζόνι Ντεπ, Μισέλ Φάιφερ, Ντέιζι Ρίντλεϊ και Τζος Γκαντ.

Όταν ο Κένεθ Μπράνα αποφάσισε να μεταφέρει το "Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές" της Αγκάθα Κρίστι στη μεγάλη οθόνη, μάλλον έβαλε στοίχημα με τον εαυτό του να απαντήσει και στο ερώτημα "πόσοι σταρ χωράνε σε μία ταινία"..



Το μυθιστόρημα της Αγκάθα Κρίστι, «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές», κυκλοφόρησε το 1934 και θεωρείται, μέχρι και σήμερα, μία από τις πιο ιδιοφυείς ιστορίες που έχουν γραφτεί ποτέ, ενώ κερδίζει συνεχώς νέους αναγνώστες. Η εκπληκτική κινηματογραφική απόδοση από τον Κένεθ Μπράνα, καθώς και το μοναδικό cast, συγκλονίζουν σε κάθε δευτερόλεπτο μυστηρίου που περνάει.


Όλοι Είναι Ύποπτοι

«Η Αγκάθα Κρίστι είναι εξαιρετική στο να εμβαθύνει στους χαρακτήρες της, να τους κάνει ξεχωριστούς και ιδιαιτέρως πιστευτούς. Στο «Έγκλημα στο Οριάν Εξπρές» υπάρχει επιπλέον η αίσθηση της πολυτέλειας και της χλιδής, υπάρχει το χιόνι. Υπάρχει η κομψότητα και ο ρομαντισμός στην τρίτη ηλικία. Και, φυσικά, υπάρχει ένας φόνος», λέει ο Κένεθ Μπράνα.


Ένα dream team που έχει επιβιβαστεί στο Οριάν Εξπρές και είναι πανέτοιμο να δώσει ρεσιτάλ ερμηνείας σε μία συγκλονιστική ταινία μυστηρίου, η οποία βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Αγκάθα Κρίστι.

Εάν είστε από τους λίγους που αγνοούν την κατάληξη της υπόθεσης και δεν θέλετε να ξέρετε τι θα γίνει, ώστε να γευτείτε λίγο από τα μυστήρια της Αγκάθα σαν να είναι η πρώτη φορά... τότε είστε σίγουρα Τυχεροί για το υπερθέαμα που θα παρακολουθήσετε.



Επίσημο website: https://www.cluesareeverywhere.com/


Επίσης μπορείτε να πληροφορηθείτε για όλο το πρόγραμμα του ΚινηματοΘέατρου ΣΤΑΡ παρακάτω: