Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2017

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ: Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επικράτησαν στην Πιερία, προκάλεσαν μόνον υλικές ζημιές

 
Τα έντονα καιρικά φαινόμενα, που επικράτησαν στην Πιερία την προηγούμενη εβδομάδα και προκάλεσαν, ευτυχώς, μόνον υλικές ζημιές, ανέδειξαν την ανεπάρκεια αντιπλημμυρικής θωράκισης. Όλος ο Νομός (οικισμοί, παράλια, καλλιεργήσιμες εκτάσεις) υπέστη καταστροφές, οι οποίες επιτάθηκαν από την ελλιπή συντήρηση των διαύλων απορροής των υδάτων και από τις διαχρονικώς ανέλεγκτες σκόπιμες παρεμβάσεις (αυθαίρετες κατασκευές, μπαζώματα, οικοπεδοποιήσεις, αμμοληψίες κ.λ.π.). 

      Οι βουλευτές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ σε συνεργασία με τους αρμόδιους αυτοδιοικητικούς φορείς συνέβαλαν τα μέγιστα προκειμένου να κηρυχθεί ο Νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης – όπως και έγινε. Ενημερώνονταν και ενημέρωναν συνεχώς για την κατάσταση που επικρατούσε. 


Επισκέφθηκαν τις πληγείσες περιοχές, καταγράφοντας τα προβλήματα και συζητώντας με τους τοπικούς φορείς τις ενδεδειγμένες λύσεις. Οι βουλευτές την Δευτέρα 20/11 επισκέφθηκαν τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Δέδε και ζήτησαν να επισκεφθεί άμεσα την Πιερία κλιμάκιο του Υπουργείου με επικεφαλής τον ίδιο ή τον Υπουργό  κ. Σπίρτζη, προκειμένου να καταγραφούν και να ξεκινήσουν άμεσα τα έργα αποκατάστασης των ζημιών σε δρόμους, γέφυρες, κανάλια και οπουδήποτε απαιτείται. Την ίδια ημέρα συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ.κ. Κουρεμπέ και Ζανιά, από τους οποίους ενημερώθηκαν ότι ξεκίνησε η επισκόπηση και άμεσα η καταγραφή των ζημιών στο φυτικό και ζωικό κεφάλαιο.

      Σήμερα προέχει η άμεση αποκατάσταση των ζημιών. Αμέσως μετά, με τη συνεργασία όλων απαιτείται να σχεδιασθεί ένα τοπίο, που θα στοχεύει στην αποφυγή παρόμοιων καταστάσεων στο μέλλον με την εκπόνηση ενός μακρόπνοου σχεδίου για τη συνολική αντιπλημμυρική θωράκιση του Νομού, όπως και εκπόνησης σχεδίου για την εξοικονόμηση και διαχείριση όμβριων υδάτων. Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας δεσμεύεται να εργαστεί σ΄ αυτή την κατεύθυνση στα πλαίσια του επερχόμενου αναπτυξιακού συνεδρίου Κεντρικής Μακεδονίας.

ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ