Κυριακή 19 Νοεμβρίου 2017

Η ΕΝΩΣΗ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΞΑΝΑ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ WORLD TRAVEL MARKET ΤΟΥ ΛΟΝΔΙΝΟΥ

 Με μεγάλο ενδιαφέρον για το τουριστικό προϊόν της περιοχής μας, γνωστής ως Olympus Riviera, επέστρεψε η Ένωση Ξενοδόχων
Πιερίας από τη Διεθνή Έκθεση του Λονδίνου, «World Travel Market-WTM 2017», η οποία πραγματοποιήθηκε στις 6-8 Νοεμβρίου. 

Η World Travel Market, αποτελεί κορυφαίο παγκόσμιο γεγονός για την ταξιδιωτική και τουριστική βιομηχανία. Η έκθεση διεξήχθη στο υπερσύγχρονο εκθεσιακό κέντρο ExCel του Λονδίνου, η διάρκειά της ήταν τρεις ημέρες και συμμετείχαν περισσότεροι από 5.000 εκθέτες και 50.000 επισκέπτες.
Στο σταντ που φιλοξενήθηκε  στο περίπτερο του ΕΟΤ, πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με tour operators, travel agents, ταξιδιωτικούς οργανισμούς και δημοσιογράφους. Οι  εκπρόσωποί της ΕΞΕΠ πρόβαλαν τη μυθική Πιερία με τις απέραντες αμμώδεις ακτές, τη μοναδικότητα του Ολύμπου ως Παγκόσμιο Μνημείο Φύσης και Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, τα αρχαιολογικά και θρησκευτικά μνημεία, την τοπική παράδοση και της υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές υποδομές.



Καθοριστικής σημασίας ήταν το έμπρακτο ενδιαφέρον του μεγάλου tour operator Thomas Cook” που από φέτος «σερβίρει» Olympus Riviera, ως αποτέλεσμα συνολικά της στρατηγικής προσέγγισης της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και προσωπικά της Προέδρου κ. Ξυπτερά – Λάμπρου. Η ανάδειξη του τόπου μας  ως δημοφιλούς τουριστικού προορισμού από την “Thomas Cook” πυροδότησε το ενδιαφέρον και άλλων μεγάλων τουριστικών πρακτορείων και γραφείων απογειώνοντας τη Πιερική συμμετοχή στην Έκθεση του Λονδίνου.
Σύμφωνα με αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύτηκαν στο πλαίσιο της WTM, η Ελλάδα βρίσκεται τρίτη στις προτιμήσεις τους για ταξίδια στο μέλλον (μετά την Ιταλία και τις ΗΠΑ) ενώ οι προ-κρατήσεις τους για το 2018 εμφανίζονται αυξημένες σε ποσοστό 12 έως 15%. Σύμφωνα με εκτιμήσεις των έμπειρων στελεχών της διοίκησης της ΕΞΕΠ, η Πιερία το καλοκαίρι θα φιλοξενήσει στις ακτές της και Βρετανούς τουρίστες.

Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας εκπροσωπήθηκε από την Πρόεδρο κα Ευαγγελία Ξυπτερά - Λάμπρου, τους Αντιπρόεδρους κ. Γιώργο Ζώβα και  Δημήτρη Τοπαλίδη και τον Γενικό Γραμματέα κ. Ηρακλή Τσιτλακίδη.


Εκ μέρους του Δ.Σ.

         Η  ΠΡΟΕΔΡΟΣ                              Ο  ΓΕΝ.  ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ευαγγελία  Ξυπτερά  Λάμπρου               Ηρακλής  Τσιτλακίδης