Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2017

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟΝ κ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΣΑΒΒΙΔΗ

Χρήστος Παππάς: Η Ιερουσαλήμ να γίνει η ελεύθερη και ανεξάρτητη πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης
Συνεδρίασε χθες η ομάδα Φιλίας Κοινοβουλίων Ελλάδος - Παλαιστίνης
και υπεδέχθη τον Πρέσβη της Παλαιστίνης στην Αθήνα κ. Marwan Toubassi, ο οποίος ενημέρωσε την Επιτροπή επί των τελευταίων εξελίξεων και προοπτικών που διαφαίνονται στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, μετά και από την απόφαση του Προέδρου των Η.Π.Α. να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους του Ισραήλ.
Μετά την εκτενή και εμπεριστατωμένη παρουσίαση των θεμάτων εκ μέρους του κ. Πρέσβη, πρώτος έλαβε τον λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος Χρήστος Παππάς με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής και έκανε γνωστές τις απόψεις του Εθνικιστικού Κινήματος πάνω στο Παλαιστινιακό Ζήτημα, το οποίο προσομοιάζει με το ελληνικό Εθνικό Θέμα της Κύπρου, δηλαδή αποτελεί ζήτημα εισβολής και κατοχής.
«Καλωσορίζουμε τον κ. Πρέσβη και τους συνεργάτες του στην Επιτροπή μας. Το πρόβλημα ή καλύτερα το έγκλημα που συντελείται στην κατεχόμενη Παλαιστίνη, αυτή η μαρτυρική Οδύσσεια του αδελφού Παλαιστινιακού Λαού, των Φιλιστίν - Παλαιστινίων παραμένει υφιστάμενο και δυστυχώς εντεινόμενο εδώ και εκατό χρόνια. Διότι ήδη πέρασαν εκατό χρόνια από την δήλωση του ιουδαίου Λόρδου Μπάλφουρ την γνωστή ιστορικά ως «δήλωση Μπάλφουρ», η οποία αποτέλεσε την απαρχή της εισβολής και κατοχής της ιερής γης της Παλαιστίνης. Μετά και την δημιουργία του κράτους του Ισραήλ το 1948 με την τρομοκρατία των σιωνιστικών οργανώσεων, την επεκτατικότητα δηλαδή, τον ιμπεριαλισμό των ισραηλινών, σήμερα εκατό χρόνια μετά έχουμε μια έταιρη «δήλωση» και εννοώ την απαράδεκτη απόφαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ να αναγνωρίσει την Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσα του κράτους τρομοκράτη που φέρει το όνομα Ισραήλ.
Όχι κ. Τραμπ, πρωτεύουσα του Ισραήλ, του δικού σας Ισραήλ είναι η Ουάσιγκτον ή ακόμα αν θέλετε η Μέκκα του διεθνή σιωνισμού, η Νέα Υόρκη και όχι τα Ιεροσόλυμα.
Κυρίες και κύριοι, θέλω να τονίσω ότι το πρόβλημα της κατοχής την Παλαιστίνη δεν έχει πολιτικό πρόσημο. Το Δίκαιο δεν μπορεί να είναι Αριστερό ή Δεξιό Δίκαιο. Το Δίκαιο είναι Δίκαιο. Βεβαίως, η σύγχρονη ιστορία του αραβικού κόσμου μας διδάσκει ότι ο αραβικός εθνικισμός και τα κινήματα και κόμματα απελευθέρωσης και αυτοδιάθεσης ήσαν Αριστερής ιδεολογικής προέλευσης. Κάτι το οποίο ουδόλως πρέπει να απασχολεί τα κόμματα της ελληνικής Βουλής, την ελληνική Κυβέρνηση, ακόμα και την Επιτροπή Φιλίας στην οποία απευθύνομαι αυτήν την στιγμή.
Το λέω αυτό κ. Πρόεδρε διότι αν και δεν αποτελεί αντικείμενο της συνεδρίασής μας, προσωπικά μου προκαλεί εντύπωση – σχήμα λόγου - ότι στην Επιτροπή μας δεν συμμετέχει ούτε ένας εκπρόσωπος, ούτε ένας βουλευτής από πλευράς της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως, δηλαδή του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας. Στο προκείμενο τώρα, συμμερίζομαι την δύσκολη θέση της Επιτροπής, η οποία δεν έχει την δυνατότητα πολιτικών αποφάσεων και χάραξης πολιτικής γραμμής, αλλά ενδεχομένως μόνον να δημιουργεί ένα κλίμα εντός των ορίων μιας εθιμοτυπίας ή νοσταλγίας παλαιών αγώνων στο πλευρό της Παλαιστίνης. Το λέω αυτό κ. Πρόεδρε διότι πιστεύω πως η αντιμετώπιση της απόφασης Τραμπ εκ μέρους της ελληνικής κυβερνήσεως συνάδει απόλυτα με την πολιτική προσέγγιση και τα νέα δεδομένα της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής και εννοώ τον πολιτικό στρατιωτικό άξονα ΕΛΛΑΣ-ΚΥΠΡΟΣ-ΙΣΡΑΗΛ. Δεν μπορούμε από την μια να πουλάμε και να αγοράζουμε όπλα από τους εγκληματίες του Ισραήλ, δεν μπορούμε να παρέχουμε ελληνικό έδαφος για την πραγματοποίηση κοινών στρατιωτικών ασκήσεων και μετά να ηθικολογούμε, να μοιρολογούμε και να καταγγέλλουμε την δολοφονία μικρών παιδιών από τον τρομοκρατικό στρατό του Ισραήλ.
Κλείνοντας κ. Πρόεδρε και αγαπητέ κ. Toubassi, Πρέσβη της μαρτυρικής γης της Παλαιστίνης, αυτού του ενδόξου Κράτους θέλω να σας επισημάνω την διγλωσσία και υποκρισία της συγκυβέρνησης, διότι με αυτούς ακριβώς τους χαρακτηρισμούς και την αυτή τοποθέτηση για το πρόβλημα της κατοχής και εισβολής στην Παλαιστίνη είχα ομιλήσει και σε μια άλλη επιτροπή, την Επιτροπή Εξωτερικών και άμυνας για να εισπράξω από τον κυβερνητικό εταίρο τον κ Καμμένο την απειλή ότι θα εγχειρήσει τα πρακτικά της Επιτροπής στον Εισαγγελέα για να ασκηθεί δίωξη εις βάρος μου για διατάραξη σχέσεων με «φίλη» χώρα, για αντισημιτισμό και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Δύο ταχύτητες λοιπόν, που τουλάχιστον το κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών δεν αγγίζουν. Εμείς εκφράζουμε την σταθερή, καθαρή και διαχρονική θέση της Χρυσής Αυγής που συντάσσεται απόλυτα με την «Circular Note» (Ref: 1712477) της 8ης Δεκεμβρίου 2017 του Προέδρου της Ιορδανικής Γερουσίας που καταλήγει ως εξής:
«Η απόφαση του Προέδρου Τραμπ δεν θα αλλάξει την πραγματικότητα της πόλης της Ιερουσαλήμ, ούτε θα δώσει καμία νομιμότητα στο Ισραήλ, στο πλαίσιο αυτό ότι είναι η παλαιστινιακή, αραβική, χριστιανική και μουσουλμανική πόλη, η αιώνια πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης. Θα παραμείνουμε ένα ενωμένο μέτωπο για την υπεράσπιση της Ιερουσαλήμ, της ειρήνης και της ελευθερίας και θα είμαστε νικητές για τα δικαιώματα του λαού μας με το τελείωμα της κατοχής και την επίτευξη της εθνικής μας ανεξαρτησίας. Χαιρετίζω τους ενάρετους μάρτυρές μας και τις οικογένειές τους, τους ηρωικούς φυλακισμένους και τους θαρραλέους τραυματίες που έκαναν θυσίες για την Παλαιστίνη και την Ιερουσαλήμ.
Ζήτω η Παλαιστίνη, Ζήτω η Ιερουσαλήμ, Ελεύθερη και ανεξάρτητη αραβική πρωτεύουσα του κράτους της Παλαιστίνης»
Κλείνω κ. Πρόεδρε και λέγω τούτο, ότι εμείς ως Κίνημα δεν θα πάψουμε να αγωνιζόμαστε και να απαιτούμε από την ελληνική Κυβέρνηση την πλήρη αναγνώριση του κράτους της Παλαιστίνης με πρωτεύουσα την μια και αδιαίρετη Ιερουσαλήμ. Τον ιερό τόπο των Ελλήνων Ορθοδόξων, τον τόπο που μαρτύρησε και αναστήθηκε ο δικός μας Θεός, Ιησούς Χριστός.
Σας ευχαριστώ πολύ."