Τετάρτη 3 Ιανουαρίου 2018

Με σημαντικά έργα και δράσεις η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ενισχύει τις κοινωνικές δομές της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον προσκυνηματικό τουρισμό

Συνάντηση εργασίας του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κα Σοφία Μαυρίδου, πραγματοποιήθηκε στο Επισκοπείο Κατερίνης, με ατζέντα το έργο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας που αφορά τη «διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου κοινωφελών κτιριακών υποδομών ιδιοκτησίας Ιεράς Μητροπόλεως» συνολικού ύψους 100.000,00 ευρώ, το νέο χάρτη προσκυνημάτων της Ιεράς Μητροπόλεως -που θα εκδώσει σύντομα η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας- καθώς και τα ευρωπαϊκά προγράμματα χρηματοδότησης.

Το υπαίθριο αμφιθέατρο, που θα κατασκευαστεί από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας στον περιβάλλοντα χώρο των κτιριακών υποδομών κοινωφελούς χαρακτήρα που βρίσκονται στη Δημοτική Κοινότητα Σβορώνου Πιερίας και συγκεκριμένα του γηροκομείου, του ξενώνα και των καθημερινών συσσιτίων «Άρτος ο Επιούσιος» της Ιεράς Μητροπόλεως, θα είναι χωρητικότητας 200 ατόμων και θα έχει τη δυνατότητα να φιλοξενήσει πολιτιστικές, εκπαιδευτικές, περιβαλλοντικές και μία πληθώρα ακόμη εκδηλώσεων. Το εν λόγω έργο θα αναβαθμίσει την ευρύτερη περιοχή, αποτελώντας πόλο έλξης για την πραγματοποίηση πολιτιστικών και άλλων δράσεων, με στόχο την ψυχαγωγία των πολιτών της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αλλά και  την ανόρθωση του πολιτιστικού επιπέδου των φιλοξενούμενων των δομών αλλά και των κατοίκων της περιοχής.


Ο πολύγλωσσος έντυπος οδηγός-χάρτης των Προσκυνημάτων της Πιερίας που θα κυκλοφορήσει σύντομα θα αποτελέσει διαχειριστικό εργαλείο για την προώθηση και ανάπτυξη του προσκυνηματικού τουρισμού στην Πιερία καθώς και ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάδειξη του χαρτοφυλακίου των προσκυνηματικών προορισμών του τόπου.
Από την πλευρά της η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας ανέφερε χαρακτηριστικά:«Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά η σημερινή επίσκεψή μου στο Επισκοπείο. Συζητήσαμε μια σειρά από θέματα. Η Ιερά Μητρόπολή μας πάντα είχε έναν ιδιαίτερο ρόλο προσφοράς στο συνάνθρωπο και  στην περιοχή. Ενημέρωσα το Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας για σειρά θεμάτων και ιδιαίτερα για το θέμα του αμφιθεάτρου που θα κατασκευάσουμε στο συγκρότημα των Εκκλησιαστικών Ιδρυμάτων στο Σβορώνο και για ό,τι αφορά ζητήματα προσκυνηματικού τουρισμού στην περιοχή μας. Θα συνεχίσουμε να έχουμε αγαστή συνεργασία».


Με τη σειρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, αφού ευχαρίστησε την κα Μαυρίδου για τις ενέργειές της και τη σημαντική στήριξη που επιδεικνύει στη βελτίωση της λειτουργικότητας όλων των κοινωνικών δομών της Ιεράς Μητροπόλεως δήλωσε: «Είναι σημαντικό να συζητάμε, να προβληματιζόμαστε και να εκφράζουμε προτάσεις για την κοινωνία μας, ώστε να ωφεληθεί ο τόπος μας.  Το έμπρακτο ενδιαφέρον της κας Αντιπεριφερειάρχη έχει ιδιαίτερη βαρύτητα και πιστεύουμε ότι επιβεβαιώνει την εποικοδομητική και επωφελή για όλους μας συνεργασία. Σήμερα είχαμε μια ουσιαστική συζήτηση και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα έχουμε ακόμη πιο ουσιαστικές επαφές γι’ αυτά τα θέματα, όπως του αμφιθεάτρου στο Γηροκομείο στο Σβορώνο, του προσκυνηματικού τουρισμού και της περαιτέρω ανάδειξης της πορείας του Αποστόλου Παύλου στην Πιερία. Είναι μια μεγάλη ευκαιρία να προβάλλουμε το έργο της Εκκλησίας και της τοπικής κοινωνίας».
Στο τέλος της επίσκεψης η κα Μαυρίδου δώρισε στο Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο το χάρτη της Πιερίας- σε καλαίσθητο κάδρο-  όπου απεικονίζονται όλες οι Ιερές Μονές και οι Ενοριακοί Ιεροί Ναοί της Πιερίας. Ο χάρτης θα κοσμεί την είσοδο του Επισκοπείου Κατερίνης.