Πέμπτη 22 Μαρτίου 2018

Εξαιρετική η θεατρική παράσταση “Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ΄ ομολογία παράλογου” που παρουσίασε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας

 Τις καλύτερες κριτικές απέσπασε η θεατρική παράσταση  “Εκτός Ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ΄ ομολογία παράλογου”, που είχε τη δυνατότητα να
απολαύσει το θεατρόφιλο κοινό της Πιερίας, την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ».



Το έργο παρουσίασε το Κέντρο Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας  και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, στο πλαίσιο της ενίσχυσης της πολιτιστικής ζωής στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. 


Το έργο του Κώστα Λεϊμονή, βραβευμένο από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών, σε μια ξεχωριστή σκηνοθεσία της Κωνσταντίνας Νικολαϊδη, καθήλωσε τους θεατές με τις εξαιρετικές ερμηνείες των ηθοποιών.


Το έργο «Εκτός ύλης ή ο μονόλογος ενός καθ’ ομολογία παράλογου» του Κώστα Λεϊμονή,ενώνει ηλικίες, καταρρίπτει στερεότυπα, δίνει το χέρι στους μεγάλους και κλείνει το μάτι στα παιδιά της Ελλάδας, που εν μέσω ηθικής και κοινωνικής κρίσης, σαν καιόμενοι φοίνικες περιμένουν να αναγεννηθούν. 


Μέσα από την ομιλία παραίτησης ενός διεφθαρμένου μα σε κρίση συνείδησης υπουργού στη βουλή, τον οποίο ενσαρκώνει ο σπουδαίος ηθοποιός Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, ο θεατής έρχεται αντιμέτωπος με το παρόν και το μέλλον του, οδηγούμενος στο συμπέρασμα ότι η μόνη – αλλά όχι άπιαστη – ελπίδα και λύση για όλα μας τα προβλήματα ξεκινά από τον ίδιο μας τον εαυτό.


Την παράσταση παρακολούθησε η  Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, που εξέφρασε τα θερμά της συγχαρητήρια σε όλους τους συντελεστές, που συνεργάστηκαν άψογα για το άριστο θεατρικό αποτέλεσμα.


Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας εξήρε το έργο του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Προέδρου, κας Άννας Μυκωνίου –Δρυμπέτα, με την άοκνη υποστήριξη του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα, που σκοπό έχει να ενισχύσει  και να προάγει κάθε πολιτιστική δράση, συμβάλλοντας στην καλλιέργεια αισθητικής και καλλιτεχνικής παιδείας στην κοινωνία.


«Άλλη μια σημαντική σύμπραξη του Κέντρου Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας με την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, με γνώμονα την πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής, την τόνωση της καλλιτεχνικής δημιουργίας και την ποιοτική αναβάθμιση της ζωής των πολιτών και επισκεπτών του τόπου μας», επεσήμανε η κ. Σοφία Μαυρίδου.


Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας και Θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Κοινωνίας των Πολιτών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, έχει να επιδείξει σημαντική παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα, προβάλλοντας την πλούσια πολιτιστική και πολιτισμική μας κληρονομιά, στηρίζοντας εκδηλώσεις και δραστηριότητες της πολιτιστικής μας  «παραγωγής»  και προωθώντας τη συμμετοχή των πολιτών στα πολιτιστικά γεγονότα και σε κάθε είδους καλλιτεχνική και πνευματική δημιουργία.