Παρασκευή 29 Ιουνίου 2012

Της μαύρισαν το μάτι για το... γκολ της Ελλάδας


ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΗΣ «BILD»

Μια δυσάρεστη είδηση είδε το φως της δημοσιότητας, την Παρασκευή (29/6), έστω κι αν στα γερμανικά ΜΜΕ και συγκεκριμένα την Bild, φέρει ημερομηνία προ τεσσάρων ημερών.


Αφορά στην αναμέτρηση ανάμεσα στην Γερμανία και την Ελλάδα και ένα περιστατικό βίας με θύμα μια ελληνογερμανίδα μητέρα. Όπως αναφέρει το δημοσίευα, η 19χρονη Ατζελίνα βρισκόταν με παρέα φίλων της σε καφέ του Λίχτενράντε και παρακολουθούσαν το παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Η νεαρή μητέρα έχει διπλή υπηκοότητα, γερμανική και ελληνική και μάλιστα έφτασε στο σημείο έχοντας απλωμένες τις σημαίες και των δύο χωρών στην πλάτη της. Όμως, είχε την… κακή – όπως αποδείχτηκε – ιδέα να πανηγυρίσει το γκολ της Ελλάδα. Όταν, λοιπόν, μπήκε το γκολ του Σαμαρά, η νεαρή πανηγύρισε για να δεχτεί τα παράπονα θαμώνων διπλανού τραπεζιού, που της είπαν «πάρε την σημαία σου και δίνε του».


Οταν μεγαλώσω, θέλω να νικήσω την Ιταλία...
Η παρέα δεν έδωσε σημασία… Αλλωστε σύντομα το 1-1 μεταβλήθηκε σε 4-2 και σε κείνο το σημείο, οι υπόλοιποι της παρέας πήγαν να αγοράσουν μπύρες και η Ατζελίνα έμεινε μόνη στο πλήθος με μια φίλη της. Εκεί, δέχτηκε επίθεση στο πρόσωπο και τα πλευρά, πριν καν αντιληφθεί το τι συμβαίνει. «Μιλούσαμε και ξαφνικά είδα μια γροθιά να έρχεται στο πρόσωπό μου.

Η 19χρονη ελληνογερμανίδα κατέρρευσε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, ενώ ο δράστης της επίθεσης εξαφανίστηκε μέσα στο πλήθος. Όταν συνήλθε και είδε το πρόσωπό της και τα μάτια της που ήταν κατάμαυρα, πανικοβλήθηκε: «Νόμιζα πως θα έμενε για πάντα», είπε.

Οσο για την διάγνωση: Πολλά σπασμένα οστά γύρω από τα μάτια της, θα υποβληθεί σε λεπτή, χειρουργική επέμβαση και θα χρειαστεί να προσέχει για αρκετό καιρό, φορώντας γυαλιά. Το περιστατικό, φυσικά, δεν βρέθηκε στα πρωτοσέλιδα των γερμανικών εφημερίδων… Αλλωστε, κάτι ανάλογο συμβαίνει και στην χώρα μας, με τις συνεχείς επιθέσεις σε μετανάστες. Σπάνια τις βλέπεις πρωτοσέλιδο…

http://www.sentragoal.gr/afieroma.asp?catid=27485&subid=2&pubid=129083637