Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Εφτασε στο Λονδίνο από την Κίνα ύστερα από 2 χρόνια!


ΤΑΞΙΔΙ - ΡΕΚΟΡ!

ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΚΑΟΥΚΗ

Είναι αγρότης, όμως εδώ και 2 χρόνια θέλησε, όπως λέει, να... «καλλιεργήσει» στην καρδιά των
οπαδών σε όλο τον κόσμο και τον «σπόρο» του Ολυμπιακού Ιδεώδους.

Ο Κινέζος Τσεν Γκουάνμινγκ γοητεύτηκε από τους Ολυμπιακούς του Πεκίνου και αν και δεν είχε ταξιδέψει ποτέ εκτός της πατρίδας του, πραγματοποίησε ένα ονειρικό ταξίδι από την Κίνα στο Λονδίνο με ένα τρίκυκλο!!!

Ο 57χρονος Γκουάνμινγκ ξεκίνησε τον Απρίλιο του 2010 και για να φτάσει στην αγγλική πρωτεύουσα πέρασε από 16 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ταϊλάνδη, Βιετνάμ, Πακιστάν, Τουρκία, Ιταλία και Γαλλία! Μάλιστα, στο τρίκυκλό του δεν είχε μόνο μερικά από τα υπάρχοντά του, αλλά τοποθέτησε και εικόνες-ενθύμια από αξιοθέατα, όπως ο Πύργος του Αϊφελ.

Η «οδύσσειά» του έγινε γνωστή τις προηγούμενες μέρες, όμως για λίγο πήρε άλλη τροπή, αφού φέρεται να χάθηκε πριν φτάσει στην Αγγλία...

Ο Τζον Μπίστον, πάντως, χρηματιστής που μιλά τη γλώσσα των Μανδαρίνων, ισχυρίζεται πως αναγνώρισε τον Γκουάνμινγκ χαμένο στους δρόμους του Λονδίνου στις 9 Ιουλίου και τον βοήθησε να ολοκληρώσει και τυπικά το ταξίδι του!

«Τα κατάφερα και τώρα θέλω να πάω και στους Αγώνες του Ρίο Ντε Τζανέιρο!», σχολίασε ο ίδιος ο Κινέζος, που αναζητούσε έως την τελευταία στιγμή ένα εισιτήριο για τη χθεσινή Τελετή Εναρξης. Καταλήγοντας ότι «το μόνο που θέλω να πετύχω είναι να εξαπλώσω το Ολυμπιακό πνεύμα. Είμαι κάτι σαν εθελοντής και δεν ψάχνω καμία ανταμοιβή».

Πηγή: Εθνοσπόρ

sentragoal.gr/