Τρίτη 10 Ιουλίου 2012

ΕΛΛΑΔΑ-ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ 3-2/ Ελλάδα για κούπα!


Η Εθνική ομάδα Νέων έκανε άλλη μια υπέρβαση και βρέθηκε στην 4άδα του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος! Τα «τρομερά μωρά» του Κώστα Τσάνα νίκησαν με 3-2 τους Πορτογάλους και
καλούνται να αντιμετωπίσουν την Αγγλία στον ημιτελικό της Πέμπτης (12/7), καθώς οι Αγγλοι επιβλήθηκαν 2-1 των Γάλλων λίγη ώρα αργότερα!

Ετσι, μετά την πρόκριση στο Mundial του 2013, από το απόγευμα της Δευτέρας βρίσκονται στην ελίτ της Ευρώπης και βλέπουν μέχρι και τρόπαιο!

Η «γαλανόλευκη» με μια εκπληκτική εμφάνιση κέρδισε με δύο γκολ του Κατίδη και ένα του Γιαννιώτα με 3-2 την Πορτογαλία στην 3η αγωνιστική του ομίλου, τερμάτισε δεύτερη θέση πίσω από την Ισπανία και πήγε στους «4», εκεί όπου θα αντιμετωπίσει την Αγγλία!

Μελανό σημείο η «χαζή» κόκκινη κάρτα του Μαυρία κι ενώ το σκορ ήταν στο 3-1 υπέρ της Ελλάδας με τον άσο του Παναθηναϊκού να χάνει τον ημιτελικό.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για την Εθνική με τον Γιαννιώτα να ανοίγει το σκορ στο 18', όμως οι Πορτογάλοι απάντησαν άμεσα (19') με τον Αντρέ Γκόμες. Ωστόσο, το ματς ήρθε τούμπα στο 37'. Ο Ντάνιελ Μάρτινς αντίκρισε την κόκκινη κάρτα του Ελβετού διαιτητή, Άλεν Μπιέρι, κάτι που δεν πέρασε ανεκμετάλλευτο από τους παίκτες του Κώστα Τσάνα.

Λίγο πριν το φινάλε του ημιχρόνου, ο Κατίδης (42') έβαλε και πάλι σε θέση οδηγού την Ελλάδα. Ο Κατίδης χτύπησε εκ νέου στο 69', όταν και διαμόρφωσε το 1-3 για την Εθνική ομάδα δίνοντάς της αβαντάζ δυο τερμάτων.

Στο 76' η Ελλάδα έμεινε με 10 παίκτες, καθώς ο Χάρης Μαυρίας αποχώρησε με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Ακολούθησαν αρκετές φάσεις από τις δυο ομάδες, με το παιχνίδι να έχει ανοίξει, όμως οι Πορτογάλοι το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν σε 2-3 με τον Μπετίνιο στο έκτο λεπτό των καθυστερήσεων.

ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Βελόσο, Αλμέιδα (67' Κανσέλο), Φερέιρα, Ιλόρι, Μάρτινς, Κα, Μπρούμα, Μάριο (86' Το-Ζε), Εσγκάιο, Καβαλέιρο (82' Μπετίνιο), Γκόμες.

ΕΛΛΑΔΑ: Καπίνο, Σταφυλλίδης, Μπουγαΐδης, Τριανταφυλλόπουλος, Μπάλλας (63' Μπουχαλάκης), Μαυρίας, Φουρλάνος, Διαμαντάκος, Κατίδης (73' Μπακασέτας), Γιαννιώτας, Κουρμπέλης (85' Ρουγγάλας).

Στο άλλο ματς του ομίλου η Ισπανία νίκησε με 2-0 την Εσθονία κι έτσι τερμάτισε πρώτη στον όμιλο.

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (3 αγώνες)

1. Ισπανία 7-4 7

2. Ελλάδα 8-5 6

3. Πορτογαλία 8-6 4

4. Εσθονία 1-9 0

sentragoal.gr/