Τρίτη 17 Ιουλίου 2012

Ανακοίνωση από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σχετικά με νέα έργα που εντάχθηκαν στο ΠΕΠ Μακεδονίας-Θράκης


Από την Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται τα εξής:
 
      Ο Αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Διονύσης Ψωμιάδης, υπέγραψε την επιλογή των παρακάτω πράξεων προκειμένου να χρηματοδοτηθούν από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία-Θράκη 2007-2013», με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης.
  • Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΑΝΕΓΕΡΣΗΣ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ (ΔΕΠΑΝΟΜ)υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Μελέτη, κατασκευή νέα πτέρυγας χειρουργείων - διοίκησης - κεντρικής αποστείρωσης και πλυντηρίων, ανακατασκευή υπάρχουσας πτέρυγας χειρουργείων και προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού του Π. Γ. Ν. Θεσσαλονίκης ΑΧΕΠΑ». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 26.145.380€. Το έργο αφορά στην κατασκευή νέας πτέρυγας χειρουργείων-διοίκησης-κεντρικής αποστείρωσης και πλυντηρίων, την ανακατασκευή υπάρχουσας πτέρυγας χειρουργείων και την προμήθεια-εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού στο Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ. Το σημείο που θα ανεγερθεί η Νέα πτέρυγα Διοίκησης-Χειρουργείων, κεντρικής αποστείρωσης και πλυντηρίων αποτελεί χώρο μέσα στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις του Π.Γ.Ν.Θ. ΑΧΕΠΑ και έχει σκοπό να εξυπηρετήσει τις αυξημένες ανάγκες λειτουργίας του Νοσοκομείου. Η νέα πτέρυγα κατασκευάζεται παραπλεύρως του υπάρχοντος κτιρίου, έχει περίγραμμα σε σχήμα Γ και αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, όροφο και δώμα. Τμήμα της αποτελεί και το κτίσμα που κατασκευάζεται πίσω από το υπάρχον κτίριο και σε επαφή μαζί του προκειμένου να συνδέσει λειτουργικά τους χώρους της νέας πτέρυγας και του υπάρχοντος κτιρίου στο επίπεδο του υπογείου και του ορόφου. Το κτίριο τοποθετείται στην βορειοανατολική πλευρά του οικοπέδου και συνδέεται στη δυτική πλευρά του με την υπάρχουσα πτέρυγα των Χειρουργείων. Η υπάρχουσα πτέρυγα χειρουργείων ανακατασκευάζεται τόσο στο υπόγειο του υπάρχοντος κτιρίου, όσο και στον όροφο. Οι εσωτερικές τοιχοποιίες σε μεγάλο ποσοστό ανακατασκευάζονται, ενώ όσες παραμένουν επενδύονται με γυψοσανίδες. Τα κουφώματα εσωτερικά και εξωτερικά τοποθετούνται καινούργια. Επίσης τα δάπεδα τοποθετούνται εκ νέου. Εξ ολοκλήρου νέα κατασκευή αποτελεί το κεκλιμένο επίπεδο από οπλισμένο σκυρόδεμα που προτείνεται να κατασκευασθεί από την στάθμη του ορόφου μέχρι τη στάθμη του ακάλυπτου στην περιοχή της ΜΕΘ προκειμένου να αποτελέσει όδευση διαφυγής σε περίπτωση κινδύνου. Επίσης κατασκευάζεται εκ νέου χώρος για το πρωτοξείδιο του αζώτου εμβαδού 24 μ2. στον ακάλυπτο του κτιρίου. Κατασκευάζεται από οπτοπλινθοδομή και επιστεγάζεται με πλάκα οπλισμένου σκυροδέματος. Τέλος συμπεριλαμβάνεται η προμήθεια - εγκατάσταση ιατρικού και ξενοδοχειακού εξοπλισμού.
  • Η Δ/ΝΣΗ ΕΚΤΕΛΕΣΕΩΣ ΕΡΓΩΝ ΜΟΥΣΕΙΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΚΤΙΡΙΩΝ τουΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο«ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΒΕΡΓΙΝΑΣ-ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΑΚΟ ΚΤΙΡΙΟ». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 29.002.294,26 €. Το έργο αφορά στην ανέγερση του Πολυκεντρικού Μουσείου Βεργίνας. Το κτίριο του Μουσείου αποτελείται από υπόγειο και ισόγειο και θα περιλαμβάνει εκθεσιακούς χώρους κλειστούς και υπαίθριους, αίθρια, αμφιθέατρο - αίθουσα πολλαπλών χρήσεων, χώρους εκπαίδευσης και επιστημονικών δραστηριοτήτων, εργαστήρια συντήρησης, αρχαιολογικές αποθήκες, χώρους εξυπηρέτησης κοινού, γραφεία διοίκησης και Η/Μ εγκαταστάσεις. Οι εργασίες για την κατασκευή του Μουσείου είναι περιληπτικά οι εξής: εκσκαφές, σκυροδέματα, τοιχοποιίες, καλύψεις, επενδύσεις, Η/Μ εγκαταστάσεις και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου.
  • Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας/Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης υπέβαλε πρόταση στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τη χρηματοδότηση της πράξης με τίτλο «Αποκατάσταση Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων Ν. Θεσσαλονίκης Φάση ΙΙΙ». Η πρόταση αξιολογήθηκε θετικά και επιλέχτηκε για χρηματοδότηση με π/υ 3.216.555 €. Η πράξη αφορά στη σύνταξη οριστικής μελέτης και στο έργο αποκατάστασης των τελευταίων χώρων διάθεσης απορριμμάτων που βρίσκονται στην περιοχή του Νομού Θεσσαλονίκης. Η συνολική έκταση των παραπάνω χώρων ανέρχεται σε 208,5 στρ., ενώ ο απορριμματικός όγκος εκτιμάται σε 467.250m3. Πιο συγκεκριμένα, οι προς αποκατάσταση χώροι είναι:
1.       Δήμος Βόλβης - Δημοτική Ενότητα Μαδύτου, Τοπική Κοινότητα Ν. Μαδύτου - Χ.Α.Δ.Α. θέση Αχλαδώνας, Αγρ. 1074.
2.      Δήμος Βόλβης - Δημοτική Ενότητα Αρέθουσας, Τοπική Κοινότητα Αρέθουσας -Χ.Α.Δ.Α. θέση Δαμασκηνούδα.
3.      Δήμος Βόλβης - Δημοτική Ενότητα Εγνατίας, Τοπική Κοινότητα Ευαγγελισμού - Χ.Α.Δ.Α. θέση Νέμπι (βουνό).
4.      Δήμος Βόλβης - Δημοτική ενότητα Ρεντίνας, Δημοτική Κοινότητα Σταυρού - Χ.Α.Δ.Α. θέση Τζιμ Χωράφι.
5.      Δήμος Βόλβης - Δημοτική Ενότητα Αγ. Γεωργίου, Δημοτική Κοινότητα Ασπροβάλτας - Χ.Α.Δ.Α. θέση Αγ. Σπυρίδωνα.
6.      Δήμος Λαγκαδά - Δημοτική Ενότητα Καλλινδοίων, Δημοτική Κοινότητα Ζαγκλιβερίου - (χωρίς τοπωνύμιο).
7.      Δήμος Λαγκαδά - Δημοτική Ενότητα Σοχού, Δημοτική Κοινότητα Σοχού - Χ.Α.Δ.Α. θέση Καμενίτσα.
8.      Δήμος Λαγκαδά - Δημοτική Ενότητα Ασσήρου, Δημοτική Κοινότητα Ασσήρου - Χ.Α.Δ.Α. θέση Αγιάννα.
9.      Δήμος Λαγκαδά - Δημοτική Ενότητα Βερτίσκου, Τοπική Κοινότητα Βερτίσκου - Χ.Α.Δ.Α. θέση 14χλμ. Οδού Λαγκαδά – Σοχού.
10. Δήμος Λαγκαδά - Δημοτική Ενότητα Λαγκαδά, Δημοτική Κοινότητα Λαγκαδά - Χ.Α.Δ.Α. θέση Βαραδάς.