Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

Απάντηση του Δήμου σε δημοσίευμα του κ. Τερζή σε εφημερίδα του Νομού μας


ΘΕΜΑ: «Απάντηση σε δημοσίευμα»

Με αφορμή δημοσίευμα του κ. Τερζή σε εφημερίδα του Νομού στις 3 Αυγούστου 2012 θα θέλαμε να δώσουμε κάποιες διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με την ύδρευση και άρδευση του Δήμου μας.


1ον. Σχετικά με το νερό της Μόρνας σας ενημερώνουμε πως αρμόδιος είναι ο Σύνδεσμος Ύδρευσης ο οποίος και διαχειρίζεται το δίκτυο.

2ον. Ο αγωγός για την σύνδεση του Αιγινίου με το νέο δίκτυο του Συνδέσμου διακόπτεται ανάμεσα σε Καταχά και Κολινδρό διότι δεν έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του, κάτι το οποίο είναι επίσης αρμοδιότητα του Συνδέσμου.

3ον. Άδεια εξόρυξης υδρευτικών γεωτρήσεων από την υπηρεσία υδάτων, είχε μόνο ο Σύνδεσμος Ύδρευσης.

4ον. Η σημερινή Δημοτική Αρχή με την βοήθεια της τεχνικής υπηρεσίας, κατέθεσε μελέτη υδρευτικής κατάστασης του Δήμου στην οποία εντοπίζει τα προβλήματα που υπάρχουν στις Δημοτικές ενότητες. Η Διεύθυνση Υδάτων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ενέκρινε την κατασκευή και εξόρυξη 10 γεωτρήσεων και δεξαμενών.

5ον. Άρχισε η διαδικασία μελετών και αδειοδότησης των έργων αυτών, όμως  το Κοινοτικό Πρόγραμμα που ανακοινώθηκε το 2007 για έργα ύδρευσης έχει εξαντληθεί, και αναμένεται να ανοίξει.

6ον. Ο αγωγός από την γεώτρηση στα Ντεπόζιτα έγινε με μηχανήματα και προσωπικό του Δήμου και η μόνη δαπάνη ήταν η αγορά των σωλήνων. Έγιναν οι απαραίτητες αναλύσεις και το νερό θα δοθεί προς χρήση μόνο σε περίπτωση βλάβης άλλης γεώτρησης ή ανεπάρκειας νερού.

Τέλος θεωρούμε φρόνιμο ο κάθε δημότης προτού αναφερθεί σε ορισμένες δημοσιεύσεις στα ΜΜΕ να ενημερώνεται.


Εκ του Γραφείου Τύπου Δήμου Πύδνας – Κολινδρού