Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Ο εθελοντισμός στην Πιερία... της Ευγενίας Θ. Κορτσάρη/ Γ Μέρος

Σήμερα το  Γ Μέρος σε συνέχεια από το Β Μέρος εδώ

Η ΜΕΡΙΜΝΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ
Ξεκίνησε το 1979 σαν ειδικό νηπιαγωγείο σε ένα ισόγειο στην οδό Σβορώνου (στο ύψος της π Πυροσβεστικής) με την αγάπη και το ενδιαφέρον μιας
ομάδας ευαισθητοποιημένων συμπολιτών μας και την αμέριστη οικονομική υποστήριξη του αείμνηστου Ιωάννη Γιαννιτσάρα, του πρώτου προέδρου.  Το έργο συνεχίστηκε και η Μέριμνα καθιερώθηκε με τη συμπαράσταση των συμπολιτών μας, με συνεχείς δωρεές και προσφορές από την τοπική κοινωνία καθώς και επισκέψεις Σχολείων, Ποδοσφαιρικών Ομάδων, Συλλόγων  και Τοπικών Αρχών.
Η Μέριμνα ζει, υπάρχει και λειτουργεί χάρη στις προσπάθειες των εργαζομένων, των κατά καιρούς Δ.Σ. και στην ηθική και υλική στήριξη της τοπικής μας κοινωνίας με κάθε μέσο και ευκαιρία, είπε ο κος Σολδάτος.
Αξιοσημείωτο και αξιοθαύμαστο το γεγονός της γενναίας χειρονομίας του συμπατριώτη μας Κυριάκου Παπαδόπουλου, του δικού μας παιδιού από το Σβορώνο, που όπως και ο επίσης συμπατριώτης μας Στέλιος Μαλεζάς, μετά τη λήξη της συμμετοχής τους στο Εuro 2012 τα χρήματα που εισέπραξαν, τα κατέθεσαν αμέσως στη ΜΕΡΙΜΝΑ για τους σκοπούς της.
Και η βράβευση της κας Μαρίας Μποβολή, από την ΄Ενωση «Μαζί για το παιδί» και τον π. Πρόεδρο της Δημοκρατίας κύριο Στεφανόπουλο, είναι εξαιρετικά άξιο λόγου για την αδιάκοπη προσφορά της σε παιδιά με αναπηρία και τους γονείς τους καθώς και στη ΜΕΡΙΜΝΑ από την ίδρυσή της.  


Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Πιερίας  που λειτουργεί από το 1980, είναι συνεχώς παρών στην πολιτιστική ζωή του τόπου, τόσο συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις της Εστίας Πιερίδων Μουσών όσο και σαν Σύλλογος εκθέτοντας στην Αστική Σχολή (πρώην 1ο Δημοτικό Σχολείο) και στην ΕΚΑΒΗ.
Μας εντυπωσίασαν τελευταία με την ανταπόκριση στο κάλεσμα της παιδιατρικής κλινικής του Νοσοκομείου Κατερίνης (μετά από δημόσια πρόσκληση), για φιλοτέχνηση των χώρων της κλινικής και
τελικά στις 7/9/2012 σε μία συγκινητική εκδήλωση παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη η δράση «περισσότερα χρώματα-περισσότερα χαμόγελα για τα παιδιά»  καλώντας όλους τους φίλους της παιδιατρικής !


Ο Αιμοδοτικός Σύνδεσμος Σφενδάμης ΑΓΑΠΗ λειτουργεί από το 1983 και πραγματοποιεί αιμοδοσίες δύο φορές το χρόνο (άνοιξη και φθινόπωρο)για την τοπική κοινωνία της Σφενδάμης Πιερίας αλλά και τους απανταχού Σφενδαμιώτες.
Οι νεαρότεροι συμμετέχουν και στο Sfendami Μοuntain Bike και στα πλαίσια του φετεινού 6ου SMF 2012  το  διοικητικό συμβούλιο του Αιμοδοτικού Σύνδέσμου αποφάσισε τη χορήγηση αίματος σε όλους τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους σε περίπτωση ανάγκης, τόσο κατά τη διάρκεια του διημέρου όσο και κατά τη μετακίνησή τους από τον τόπο κατοικίας τους στη Σφενδάμη και το αντίθετο.


Ο Μορφωτικός Πολιτιστικός Σύλλογος ΣΧΟΛΗ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
Ιδρύθηκε το 1989 με εμπνευστή και πρωτεργάτη της το δικηγόρο Κατερίνης και αρθρογράφο κο Δημ.Διμηνά (και Επιμελητής Ανηλίκων τότε). Είχε αρχικά σκοπό την ενημέρωση των γονέων σχετικά με τις σχέσεις τους με τα παιδιά, την παροχή βοήθειας στα νέα ζευγάρια με συζητήσεις και ομιλίες με ψυχολόγους, σε μια αίθουσα που είχε παραχωρήσει ο Δικηγορικός Σύλλογος.  Συνέχισαν με άλλα θέματα και λόγω του αυξανόμενου ενδιαφέροντος τους παραχωρήθηκε από το Δήμο Κατερίνης η κεντρική αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου ΕΚΑΒΗ.
Η Σχολή Γονέων λειτουργεί με τις συνδρομές των μελών της και με χορηγίες. 
Εκδίδεται  πρόγραμμα το Σεπτέμβριο και περιλαμβάνει ομιλίες διακεκριμένων Ελλήνων επιστημόνων από όλους τους χώρους, τόσο από το εσωτερικό όσο και από το εξωτερικό. 
Στη σελίδα της στο διαδίκτυο βρίσκονται ταμιευμένες όλες οι ομιλίες για ανέβασμα και παρακολούθηση.


Συνεχίζεται....