Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΙΡΕΣΗ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ

Μας το έστειλε η κυρία Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ..... Ευχαριστούμε πολύ
Ψήφισμα κατά πλειοψηφία εξέδωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας κατά τη σημερινή συνεδρίαση, σχετικά με την εξαίρεση των εργαζομένων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπολοίπων 12 αιρετών Περιφερειών, που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016.

Το πλήρες κείμενο του ψηφίσματος έχει ως εξής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας ζητά την εξαίρεση των εργαζομένων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και των υπολοίπων 12 αιρετών Περιφερειών, που υπάγονται στις διατάξεις περί διαθεσιμότητας του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2013-2016.
Καλούμε, δε την κυβέρνηση να επανεξετάσει την απόφασή της, δεδομένου ότι στις αιρετές Περιφέρειες όχι μόνο δεν υπάρχει πλεονάζον προσωπικό, αλλά αντίθετα αντιμετωπίζουμε σοβαρότατες ελλείψεις, που δυσχεραίνουν το έργο μας και υποβαθμίζουν την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες.
Είναι αδιανόητο την ώρα που το κεντρικό κράτος αδυνατεί να περικόψει τις σπατάλες του, να στοχοποιούνται οι αιρετές Περιφέρειες ως η εύκολη λύση για την περιστολή των δαπανών.
Η Πολιτεία πρέπει να βάλει ένα τέλος στη συρρίκνωση της περιφερειακής αυτοδιοίκησης, δεδομένου ότι οι Περιφέρειες δεν ευθύνονται ούτε για τις αλόγιστες προσλήψεις στο δημόσιο τομέα κατά τις προηγούμενες δεκαετίες ούτε βαρύνονται με χρέη λόγω κακοδιαχείρισης.
Σας θυμίζουμε ότι, παρά τα σοβαρότατα διοικητικά και λειτουργικά προβλήματα του Καλλικράτη, οι αιρετές Περιφέρειες στα 2 μόλις χρόνια λειτουργίας τους, έχουν συνεισφέρει ουσιαστικά στη δημοσιονομική προσπάθεια της χώρας, μειώνοντας τα λειτουργικά τους έξοδα ως και 40%. Την ίδια ώρα, είναι γνωστό ότι τα έσοδα των αιρετών Περιφερειών από τον κρατικό προϋπολογισμό έχουν περικοπεί βίαια κατά 60%.
Ξεκαθαρίζουμε προς πάσα κατεύθυνση ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας δεν προτίθεται να παίξει το ρόλο της Ιφιγένειας. Λέμε όχι στα παράλογα οριζόντια μέτρα. Λέμε όχι στις ανθρωποθυσίες.
Στο πλαίσιο αυτό, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας αποφασίζει κατά πλειοψηφία το κλείσιμο των υπηρεσιών της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για αύριο Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012.»