Δευτέρα 14 Ιανουαρίου 2013

Κλιμάκιο που έκανε έλεγχο στο ΚΕΤΧ της Πάτρας εντόπισε το μεγάλο "φοροφυγά" στο πρόσωπο φαντάρου που κατείχε καπνό από το χωράφι του πατέρα του!

Μας το έστειλε το attacktv.gr..... Ευχαριστούμε πολύ 
Όταν το ΣΔΟΕ βλέπει το... δέντρο και χάνει το δάσος
Ένα ανεκδιήγητο περιστατικό, με πρωταγωνιστές κλιμάκιο του ΣΔΟΕ κι ένα φαντάρο, έλαβε χώρα
στο στρατόπεδο ΚΕΤΧ, στην Πάτρα.

Όπως είναι γνωστό, στο χώρο του στρατοπέδου υπάρχει δεξαμενή, από την οποία φορτώνουν καύσιμα οχήματα του Στρατού, της Αστυνομίας, του Λιμενικού και άλλων κρατικών υπηρεσιών.
Εκεί, λοιπόν, μετέβη κλιμάκιο του ΣΔΟΕ, προκειμένου να πραγματοποιήσει έλεγχο -και πολύ καλά έκανε.
Τα... κωμικοτραγικά, όμως, αρχίζουν από εκεί κι έπειτα. Υπηρεσία κατά την ώρα του ελέγχου, σύμφωνα με πληροφορίες του attacktv.gr, είχε στο συγκεκριμένο σημείο ένας φαντάρος από το Αγρίνιο, στον οποίο βρέθηκε μικρή ποσότητα αφορολόγητου καπνού.
Οι ελεγκτές του ΣΔΟΕ θεώρησαν, προφανώς, ότι βρήκαν μεγάλο... λαβράκι κι άρχισαν να βομβαρδίζουν τον έντρομο φαντάρο με ερωτήσεις για την προέλευση του καπνού. Εκείνος, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες του attacktv.gr, τους εξήγησε ότι ο λιγοστός καπνός που είχε πάνω του προερχόταν από τα καπνοχώραφα του πατέρα του, αλλά φαίνεται πως αυτό δεν στάθηκε ικανό να πείσει τους... Ιαβέρηδες του ΣΔΟΕ, οι οποίοι έκαναν αναφορά για το... εύρημά τους στο Διοικητή του ΚΕΤΧ κι εκείνος, με τη σειρά του, απομάκρυνε το στρατευμένο νέο από το συγκεκριμένο πόστο.

Όλο τούτο είναι ενδεικτικό, ίσως, της νοοτροπίας που διακατέχει μια μερίδα του ελεγκτικού μηχανισμού, η οποία, πολλές φορές, μοιάζει να βλέπει το δέντρο και να χάνει το... δάσος, καθώς η πικρή εμπειρία που διαθέτουμε πλέον, ως πολίτες αυτής της χώρας, δείχνει σαφώς ότι συχνά-πυκνά στα... δίχτυα του ΣΔΟΕ παγιδεύονται τα μικρά ψάρια (σαν την περίπτωση του φαντάρου, που προκαλεί τουλάχιστον θυμηδία, για να μην πούμε οργή), την ώρα που οι μεγαλοκαρχαρίες της φοροδιαφυγής τα τρυπούν και... κολυμπούν ελεύθερα στα παράνομα κέρδη τους, σαν... κύριοι!