Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΔΙΟΥ – ΟΛΥΜΠΟΥ ΣΤΙΣ 18 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013 (Β’ ΜΕΡΟΣ)

• Δ.Ε.Α.Δ.Ο. \ Απλήρωτοι διμηνίτες: Αίτημα για ειδικές συνεδριάσεις.
• Θερινό ωράριο λειτουργίας καταστημάτων: Παράτυπες διαδικασίες.

- Τα τελευταία ζητήματα που από κοινού θίξαμε προ ημερησίας ήταν η δεινή κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η Δ.Ε.Α.Δ.Ο. και το πρόβλημα με τους απλήρωτους διμηνίτες, η λύση του οποίου δεν φαίνεται καν στον ορίζοντα! Ανακοινώσαμε την πρόθεσή μας να καταθέσουμε και για τις δύο αυτές περιπτώσεις αίτημα διεξαγωγής ειδικής συνεδρίασης.

Μάλιστα τα κείμενα των αιτημάτων έχουν ήδη συγκεντρώσει τις πρώτες υπογραφές συναδέλφων δημ. συμβούλων.

Ειδικότερα για το θέμα της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. το αίτημα είναι για κοινή ειδική συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου και του Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Δ.Ο. με τη συμμετοχή και των εργαζομένων της εταιρείας. Ανάλογη πρόσκληση (με δικαίωμα λόγου) ζητούμε να γίνει και προς τους απλήρωτους εποχικούς υπαλλήλους καθαριότητας για την δεύτερη ειδική συνεδρίαση. Όλα πρέπει να ειπωθούν και να αναλυθούν σε βάθος, «ενώπιοι ενωπίοις», ιδιαίτερα όταν υπάρχουν ενδείξεις για ενέργειες (ή παραλείψεις) της διοίκησης που μόνο βοήθεια δεν προσέφεραν για την επίλυση των συγκεκριμένων προβλημάτων.

Για τον λόγο αυτό πιστεύουμε ότι οι ειδικές συνεδριάσεις, με τις προϋποθέσεις που θέτουμε, είναι ο καλύτερος τρόπος να εξεταστεί η δυνατότητα εξεύρεσης λύσεων, χωρίς περιστροφές και «σπασμένα τηλέφωνα», και γι’ αυτό θα επιμείνουμε στη συλλογή των απαραίτητων (9) υπογραφών τις αμέσως επόμενες ημέρες!



- Ένα ιδιαίτερα σημαντικό θέμα της ημερήσιας διάταξης ήταν εκείνο του καθορισμού χρονικών ορίων λειτουργίας των καταστημάτων κι επιχειρήσεων εντός του δήμου, για τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες της θερινής περιόδου. Είναι αλήθεια ότι υπήρξε πρόβλημα για αρκετούς καταστηματάρχες μετά από καταγγελία σε βάρος τους κι αυτό, όπως υποστηρίξαμε, καθιστούσε επιβεβλημένο έναν τέτοιο καθορισμό ωραρίου εδώ και μήνες κι όχι…κατόπιν εορτής! Βέβαια θα μπορούσε κανείς να πει «κάλλιο αργά, παρά ποτέ», όμως για μία ακόμη φορά μάλλον θα επιβεβαιωθεί ότι η «φούρια» και οι λύσεις «εκ του προχείρου» δεν είναι ο σωστός δρόμος! Κι αυτό γιατί η σχετική γνωμοδότηση της Ε.ΠΟΙ.ΖΩ. προς το Δ.Σ. δεν ήταν αποτέλεσμα της προβλεπόμενης από τον νόμο διαδικασίας.

Συγκεκριμένα προειδοποιήσαμε το Δ.Σ. ότι με βάση το άρθρο 46 του ν. 2224\1994, προβλέπεται ρητά πως της όποιας σχετικής απόφασης πρέπει να προηγηθεί πρόσκληση (τουλάχιστον 10 ημέρες νωρίτερα) των φορέων που εκπροσωπούν εργοδότες κι εργαζομένους και κατάθεση από εκείνους (γραπτώς) των θέσεών τους. Κάτι τέτοιο βέβαια δεν έγινε και για τον λόγο αυτό η όλη διαδικασία πιθανότατα βρίσκεται στον αέρα! Ήδη το Εργατικό Κέντρο έχει προβεί σε ένσταση σχετικής απόφασης του Δήμου Κατερίνης. Ζητήσαμε λοιπόν την αναβολή του θέματος για να ακολουθηθεί εντός 10 ημερών η νόμιμη διαδικασία! Δυστυχώς το αίτημά δεν έγινε δεκτό και για τον λόγο αυτό δηλώσαμε απλώς «παρόντες» στην ψηφοφορία. Ευχόμαστε η εξέλιξη της υπόθεσης να μην δικαιώσει τις ανησυχίες μας και να μην ταλαιπωρηθούν τελικά περισσότερο οι επαγγελματίες και οι εργαζόμενοι της περιοχής…!



Με τιμή,

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΘ. ΛΑΠΠΑΣ

Δημοτικός Σύμβουλος Δίου – Ολύμπου

Επικεφαλής δημ. παράταξης «ΝΕΑ ΑΡΧΗ – ΝΕΑ ΕΛΠΙΔΑ».