Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

“Κι όμως γίνεται.......για τους Κρήτες του Εργαστηρίου Κρητικής παράδοσης και πολιτισμού ¨ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ ¨

Την Τετάρτη 3 Ιουλίου 2013 στο θέατρο μέσα στο κεντρικό πάρκο της Κατερίνης οι Κρήτες του Εργαστηρίου Κρητικής παράδοσης και πολιτισμού ¨ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ ¨ κατάφεραν σε μια δύσκολη εποχή για τον πολιτισμό να παράξουν πολιτισμό
χωρίς να χρειάζονται την παρουσία της τσίκνας, του βραστού και του γαμοπίλαφου για κράχτες. 
Με την μαζική συμμετοχή των Κρητικών της Κατερίνης και όχι μόνο, μέσα από την γνησιότητα τους, και το υψηλό επίπεδο ευθύνης για τον κρητικό πολιτισμό,κατάφεραν όχι μόνο να ενθουσιάσουν το κοινό που είχε κατακλύσει το θέατρο , αλλά και να δείξουν το δρόμο πως πρέπει να γίνονται οι πολιτιστικές εκδηλώσεις.

Σε λιγότερο από 3 χρόνια κατάφεραν να δημιουργήσουν ένα πολιτισμικό οργανισμό με πλήθος τμημάτων -μικρών παιδιών - εφήβων - ενηλίκων -θεατρικής ομάδας - χορωδιακής ομάδας κ.λ.π.
Τέλος η επιλογή του μεγάλου έντεχνου καλλιτέχνη Χ. Γαργανουράκη και των Ν. καραβυράκη, Γ. Παπουτσάκη ήταν η πολιτιστική έκπληξη της βραδιάς.
κλείνω με το μόνο που μου έρχεται αυτή την στιγμή ένα τεράστιο ΜΠΡΑΒΟ !!!!!!! σε όλο το Δ.Σ και τα μέλη του Ξαθεριού.”



Παραθέτουμε αυτούσια την παραπάνω επιστολή του προέδρου της Παγκρητίου Αδελφότητας Μακεδονίας κυρίου Πετρακάκη και τον ευχαριστούμε που στέκεται πάντα δίπλα μας. Ευχαριστούμε τους προέδρους των συλλόγων της πόλης μας, τους επισήμους, τα μέλη και τους φίλους του «ξαθεριού» που βρίσκονται πάντα κοντά μας και στηρίζουν με την παρουσία τους το έργο μας. Τέλος ευχαριστούμε το δήμο Κατερίνης για την παραχώρηση του δημοτικού θεάτρου καθώς και τον κύριο πρόεδρο του οργανισμού πολιτισμού Δήμου Κατερίνης κύριο Παπαδημητρίου για την αμέριστη συμπαράστασή του.