Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Συνελήφθησαν δύο άτομα για κλοπή σε επιχείρηση εμπορίας σιδήρου - αλουμινίου στην Κατερίνη

Αφαιρέθηκαν μηχανήματα και ποσότητες αλουμινίου και σιδήρου συνολικής αξίας 13.000 ευρώ
Επιπλέον συνελήφθησαν δύο άτομα για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος
που διατηρούν επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στο Ομορφοχώρι Λάρισας
Μέρος των αφαιρεθέντων κατασχέθηκε, ενώ κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 700 ευρώ και ένα Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο
Συνελήφθησαν στις 15.11.2013 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, δύο ημεδαποί 24 και 26 ετών για κλοπή, καθώς επίσης και δύο ημεδαποί 27 και 33 ετών για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.
Αρχικά, νυχτερινές ώρες της 14/15.11.2013, ο 24χρονος και ο 26χρονος, αφού παραβίασαν με την χρήση κόπτη μετάλλων την κλειδαριά της θύρας εισόδου της επιχείρησης εμπορίας σιδήρου – αλουμινίου ενός 63χρονου στην Κατερίνη, αφαίρεσαν διάφορα μηχανήματα και ποσότητες αλουμινίου και σιδήρου, συνολικής αξίας δεκατριών χιλιάδων (13.000) ευρώ.
Κατόπιν αστυνομικών αναζητήσεων και ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών, χθες το απόγευμα εντοπίστηκαν οι προαναφερόμενοι πλησίον της πόλης της Κατερίνης να κινούνται με το Ι.Χ. Φορτηγό αυτοκίνητο του 26χρονου και συνελήφθησαν.
Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι συλληφθέντες με το ανωτέρω όχημα μετέφεραν και διέθεσαν, με την μεσολάβηση του 27χρονου, τα αφαιρεθέντα χθες το πρωί σε επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων στο Ομορφοχώρι Λάρισας.
Σε αστυνομική έρευνα χθες το βράδυ στην επιχείρηση ανακύκλωσης μετάλλων του 33χρονου , με τη συνδρομή αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων, τα οποία αποδόθηκαν στο νόμιμο κάτοχό τους και συνελήφθησαν ο μεσολαβητής και ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης.
Σε αστυνομικό έλεγχο των δραστών της κλοπής βρέθηκε και κατασχέθηκε το χρηματικό ποσό των (700) ευρώ, προερχόμενο από τη διάθεση των κλοπιμαίων. Επιπλέον, κατασχέθηκαν:
  • ένας κόπτης μετάλλων και
  • το προαναφερόμενο όχημα, ως μέσο διάπραξης κλοπής.
Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Κατερίνης.
Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κατερίνης.