Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Δέν γνωρίζω τίς προγραμματικές θέσεις του κΧιονίδη,αν σκέπτεται τους συμπολίτες μειωμένου η ανύπαρκτου εισοδήματος

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Β.ΝΟΥΛΕΖΑ
Ποιές είναι οι  προτεραιότητες των Υποψηφίων Δημάρχων Κατερίνης?        
 ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ Β.ΝΟΥΛΕΖΑ                                                                       .
Παρακολουθώ καθημερινά τις δραστηριότητες και παρεμβάσεις του Υποψηφίου Δημάρχου Κατερίνης Νικ Μακρίδη ,ανθρώπου κατά γενική ομολογία αψεγάδιαστου και με ξεκάθαρουςόρους ανθρώπου, για το περιβάλλον,τις ξεχασμένες συνοικίες και ΤΕ,για την διαχείριση των δημοτικών πραγμάτων γενικότερα και ομολογώ με ενθουσιάζει η απλότητα,η ειλικρίνεια και η εντιμότητα του ,χαρακτηριστικά που ελκύουν και πραγματικά πείθουν τον πλέον δύσπιστο και επιφυλακτικό δημότη.
Φρονώ ότι πρέπει να ζητήσει σε δημόσιο διάλογο ο κ Χιονίδης να μας δώσει στην δημοσιότητα τα πλήρη οικονομικά στοιχεία του Δήμου Κατερίνης, και δεν εννοώ τον πλασματικό,τεχνοκρατικό και ανεφάρμοστο προϋπολογισμό αλλά και όλων των δημοτικών Επιχειρήσεων, ώστε οι πολίτες να ενημερωθούν όπως δικαιούνται.
Να γνωρίζουμε όλοι ποια είναι η πραγματική δημοσιονομική κατάσταση, πόσα χρήματα οφείλει για κεφάλαιο και τόκους ο Δήμος Κατερίνης σε τράπεζες ή σε ιδιώτες,όπως πράττουν  άλλοι Δήμοι της χώρας που τα αναρτούν στο Διαδίκτυο.
Ήθελα να γνωρίζω ποιο είναι το σχέδιο ανάπτυξης του κ.Χιονίδη  για τον καλλικρατικό Δήμο Κατερίνης,πέραν από τα έργα άρδευσης ή τα εγγειοβελτικά ή την περιφερειακή οδό για την πατρότητα της οποίας ερίζουν με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Πώς θα εξασφαλίσει χρηματοδότηση στα χρόνια του Μνημονίου και των περικοπών για την ΤΑ?
Δεν διεξήχθη ούτε ένα Δημοψήφισμα,Referendum για ένα μείζον ζήτημα που απασχολεί την τοπική κοινωνία. Ένας δημοκρατικός ,ανοιχτόμυαλος και κοινωνικός Δήμαρχος ενδιαφέρεται πέραν της διοίκησης για τον πολιτισμό και τον αθλητισμό,την επιμόρφωση, την δημόσια υγεία , δεν δημιουργήθηκε ένα δημοτικό ιατρείο πλήρως εξοπλισμένο για τις ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, για όσους συμπολίτες μας άπορους,ανασφάλιστους,άνεργους ιδιαίτερα ηλικιωμένους, αδυνατούν,δυσχεραίνονται αντικειμενικά να μεταβούν δαπανηρά στο νέο ΓΕΝ.ΝΟΣΟΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.
Νομίζω ο άφθαρτος Νικ Μακρίδης καταξιωμένος ελεύθερος επαγγελματίας άμεμπτης ηθικής με έξωθεν καλή μαρτυρία,έχει συγκροτήσει ισχυρή ομάδα μάχης στην κατεύθυνση να αλλάξει ο αυτοδιοικητικός χάρτης και να επανέλθει η αξιοκρατία και η πλήρης διαφάνεια στα δημοτικά πράγματα.
Είναι επικεφαλής ενός πλουραλιστικού και ανανεωτικού συνδυασμού κοινωνικής πλειοψηφίας που θα έχει καθοριστικό ρόλο την Κυριακή των αυτοδιοικητικών εκλογών.
Δεν έχουμε ένα σύγχρονο λειτουργικό οικονομικό κέντρο,δεν δόθηκε έμφαση στην χρήση κοινόχρηστων ποδηλάτων που θα διαθέσει ο Δήμος ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες,δεν λήφθηκαν στοιχειώδη μέτρα για την ασφάλεια όσων μετακινούνται με ποδήλατο με αποτέλεσμα θανατηφόρα ατυχήματα ιδιαίτερα στον παράδρομο Περίστασης Παραλίας,ζήτημα για το οποίο ενδεχομένως αναζητηθούν ποινικές ευθύνες,δεν εγιναν έργα βιοκλιματικής ανάπλασης που θα βοηθήσουν όταν έχουμε υψηλές θερμοκρασίες,δεν κατασκευάσθηκε δίκτυο πεζοδρόμων με ασφάλεια για τούς πεζούς σε υποβαθμισμένες περιοχές,δεν μεριμνά η δημοτική Αρχή να επιβάλλονται κυρώσεις στους παραβάτες που μετέτρεψαν τούς κοινόχρηστους χώρους σε ιδιωτικό πάρκινγκ.
Δέν έχει καταρτισθεί ένας ολοκληρωμένος κανονισμός κυκλοφοριακής λειτουργίας για το κέντρο της πόλης με ζώνες ήπιας κυκλοφορίας όπως στην Γερμανία,με χαμηλότατο οριο ταχύτητας και αυστηρό ωράριο ανεφοδιασμού για τα καταστήματα στον πεζόδρομο που αυθαιρετούν χωρίς να επιβάλλονται αυστηρές κυρώσεις
Η Πλατεία Ελευθερίας είναι αποκλεισμένη με τον σχεδιασμό των λιμνών, απροσπέλαστη,δυσλειτουργική,βρώμικη, εγκαταλελειμμένη, χρειάζεται έργα ανάπλασης ώστε να είναι προσβάσιμη από όλους πιο φιλική,δεν διαθέτει επαρκή παγκάκια ανάπαυσης και δένδρα.
Δέν μπορώ να αξιολογήσω το έργο της απερχόμενης Διοίκησης που δεν αντιλαμβάνεται τόν ρόλο του ΔΣ ως ενός τοπικού κοινοβουλίου ,όμως ένας 72 χρονος που συνομιλούσα σήμερα για τα δημοτικά  στην Χράνη μου είπε αφοπλιστικά, ο Χιονίδης παρέλαβε την Κατερίνη Πόλη και την έκανε χωριό,φράση με πολύ νόημα από έναν απλοϊκό άνθρωπο.
Απλά νομίζω σταχυολογώντας η δημοτική Αρχή υπεράνω των επιχειρηματικών συμφερόντων πρέπει να θέτει εκείνο τών δημοτών που υπηρετεί.
Τάσσομαι υπέρ της συμμετοχικής Δημοκρατίας όπου πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι δημότες που ως ενεργοί πολίτες θα αποφασίζουν για το μέλλον τους,πέραν από την αμειβόμενη συμμετοχή ,η τύχη της Πόλης μας δεν μπορεί να αποφασίζεται σε κλειστά κονκλάβια και ο Δήμαρχος να αισθάνεται σαν εγωπαθής,απόλυτος Αυτοκράτορας που δεν λογοδοτεί στους υπηκόους του.
Δεν μπορούμε να υποθηκεύσουμε το μέλλον των επόμενων γενεών με μονοκρατορικές αποφάσεις που περιβάλλονται τον μανδύα της νομιμότητας εξυπηρετώντας κυρίως την οικονομική ελίτ και ολιγαρχία τού τόπου,όλοι πρέπει να συμμετέχουμε στην Εκκλησία του Δήμου όπως στην αρχαία Αθήνα..