Κυριακή 29 Ιουνίου 2014

Φορολογική εξόντωση των πολιτών. Αφανισμος χαμηλών εισοδημάτων και συνταξιούχων

Παρέμβαση Η πλειονότητα δεν μπορεί να αποπληρώσει ληξιπρόθεσμα χρέη στο Δημόσιο,κατασχέσεις και φυλακίσεις. 


Οι περισσότεροι ευσυνείδητοι και νομοταγείς μέχρι πρότινος πολίτες έχουν  σωρευμένες ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ,αδυνατούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές υποχρεώσεις τους,υφίστανται κυριολεκτικά φορολογική εξόντωση με την αναγκαστική πλέον είσπραξη πολλαπλών φόρων όπως εισοδήματος, ιδιοκτησίας,  εισφορά Αλληλεγγύης Πολυτελούς διαβίωσης αδυνατούν πλέον να ανταποκριθούν, κινδυνεύουν με ποινικές διώξεις κατάσχεση της κινητής και ακίνητης περιουσίας τους.
Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί είναι αδιέξοδη· επαγγελματίες, συνταξιούχοι πνίγονται, ασφυκτιούν ενώ η ΔΟΥ σκληραίνει την στάση της με αναγκαστικά μέτρα· αυτή η μνημονιακή πολιτική εξουθενώνει εξολοθρεύσει τον πολίτη που δεν μπορεί να σηκώσει τόσα βάρη αντικειμενικά, καθώς έχει μειωθεί, συρρικνωθεί το εισόδημα του,σε συνθήκες ύφεσης· η Κυβέρνηση οφείλει να θεσπίσει περισσότερες δόσεις ώστε να διευκολυνθούν οι κατατρεγμένοι,καταδιωκόμενοι αδυσώπητα φορολογούμενοι.
Τουλάχιστον να καθιερωθούν 48 δόσεις ,να δανειοδοτηθούν με χαμηλό επιτόκιο οι επαγγελματίες και οι μικροί επιχειρηματικές, ώστε μέσω τραπεζικής διαδικασίας να αποπληρώσουν τα χρέη τους στο Δημόσιο.
Δεν αρκούν οι μεγαλοστομίες για πάταξη της εκτεταμένης φοροδιαφυγής ή του παρεμπορίου ή σκληρή ποινική καταστολή χωρίς αναγνώριση ελαφρυντικών.
Πρέπει  η Κυβέρνηση να θεσπίσει την  μακροπρόθεσμη πληρωμή χωρίς επιβαρύνσεις ώστε να επιβιώσουν οι πολίτες.
Η σημερινή αναλγησία και αδικία στην ασκούμενη Φορολογική πολιτική διαλύει την κοινωνία οδηγεί όλους στην απόγνωση,βρίσκονται σε τραγική οικονομική κατάσταση.
Χρειάζεται ριζοσπαστική  φορολογική μεταρρύθμιση να φορολογηθούν. η μεγάλη ακίνητη περιουσία  να παταχθεί το λαθρεμπόριο που ακμάζει,να μειωθούν τα τέλη κυκλοφορίας. Να καταργηθεί ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης,να ανακουφιστούν οι  άνεργοι,οι μισθωτοί και συνταξιούχοι με συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, ώστε να αντιστραφεί το κλίμα φορολογικής εξόντωσης δικαιότερη κατανομή των φορολογικών βαρών,η Προσφυγή στα διοικητικά Δικαστήρια μετά την λήψη εκκαθαριστικών Σημειωμάτων είναι πλέον μονόδρομος.
Δυστυχώς η φορολογική διοίκηση αποβλέπουσα στην αύξηση των κρατικών εσόδων μόνον με επιβολή σκληρών  μέτρων  δημοσιοποιεί στατιστικά στοιχεία στα ΜΜΕ περιχαρής και θριαμβολογεί για την εισπρακτική επιτυχία και τις αναρίθμητους κατασχέσεις ακίνητης περιουσίας ακόμη και για οφειλή 8.000€ που φυσιολογικά θα έπρεπε να διακανονίσει,αναμένω από τους κυβερνητικούς βουλευτές Πιερίας με τον ίδιο ζήλο  την πρόταση  άμεσα σχετικής τροπολογίας αν βλέπουν με ρεαλισμό και ευαισθησία την φορολογική βαρβαρότητα που προκαλεί κοινωνικό ισοπεδωτισμο και αφανισμό  άλλωστε τα δικά μας συμφέροντα υπηρετούν.
Βασίλης  Δ.Νουλέζας 
δικηγόρος Ποινικολογος