Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2014

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το νέο Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου

Ευχαριστούμε πάρα πολύ τον αποστολέα του μηνύματος.... Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ
Η διοργάνωση της  12ης  Έκθεσης Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας τέθηκε επί τάπητος στη συνάντηση


Με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, συναντήθηκε ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου, κ. Κώστας Δημόπουλος, την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2014, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Στη συνάντηση που διεξήχθη σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα επισημάνθηκαν οι δυνατότητες συνεργασίας της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας με το Δήμο Δίου-Ολύμπου για την προώθηση των έργων που αφορούν το Δήμο, οι δυνατότητες ενίσχυσης της πολιτικής προστασίας και ανάδειξης του αγροτουριστικού τομέα καθώς και  θέματα υποδομών που εντάσσονται στο σχεδιασμό της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. Και από τις δύο πλευρές διαφάνηκε η διάθεση και η πρόθεση για εποικοδομητική συνεργασία με γνώμονα την ανάπτυξη της περιοχής μέσα από στοχευμένες δράσεις.

Άλλωστε, στη διάρκεια της συζήτησης αντηλλάγησαν ευχές τόσο για την επανεκλογή της κ. Σοφίας Μαυρίδου όσο και για την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Κώστα Δημόπουλου. Στη συνάντηση παρέστησαν και ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής και Κτηνοτροφικής Ανάπτυξης - Δ.Ε. Δίου, κ. Διονύσιος Φόλιος και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Π.Ε.Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς.


           12η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΗ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΤΗΣ ΚΑΡΙΤΣΑΣ

Η 12η Γιορτή του Αγρότη 2014, τέθηκε επι τάπητος στη συνάντηση της Αντιπεριφερειάρχη με το νέο Δήμαρχο Δίου-Ολύμπου.

Κάλεσμα στους Πιεριείς και τους κατοίκους της ΠΚΜ αλλά και στους επισκέπτες της Πιερίας να επισκεφθούν τη 12η Γιορτή του Αγρότη,   που συνδιοργανώνεται από το Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, απηύθυνε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Στη 12η  Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων και Αγροτικής Τεχνολογίας στο δημοτικό στάδιο της Καρίτσας, Δήμου Δίου-Ολύμπου, το διήμερο 20 και 21 Σεπτεμβρίου 2014, συμμετέχει με δικό της εκθεσιακό χώρο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, αναδεικνύοντας τοπικά προϊόντα που παράγονται στην Μακεδονική Γη καθώς και  αγαθά  και  υπηρεσίες που παρέχονται από αγροτουριστικές και μεταποιητικές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην περιοχή. Άλλωστε, υπάρχει πρόβλεψη να διατεθεί χώρος σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες για την προβολή αντίστοιχων τοπικών προϊόντων , υπηρεσιών και αγαθών που προσφέρονται από αγροτουριστικές και μεταποιητικές μονάδες,  συμβάλλοντας στη διαπεριφερειακή διασύνδεση των επιχειρήσεων, αναπτύσσοντας την εξωστρέφεια διακλαδικών και διατοπικών συνεργασιών μέσα στα όρια της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

«Με χαρά περιμένουμε να φιλοξενήσουμε στο stand της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον αγροτικό χώρο αλλά  και ποιοτικά αγροτικά τοπικά προϊόντα παραγωγών μας  για να δοκιμάσει και να γνωρίσει ο κόσμος. Η έκθεση αποτελεί πλέον  θεσμό που αναδεικνύει την αγροτική παραγωγή της περιοχής,  προβάλει νέες τεχνολογίες,  δημοσιοποιεί τις νέες τεχνικές κ.α.», επεσήμανε η κ. Μαυρίδου.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας προσκαλεί επιχειρηματίες και επαγγελματίες της Πιερίας να συμμετάσχουν ως εκθέτες στην έκθεση. Δυνατότητα συμμετοχής στην έκθεση έχουν επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί αγροτικών προϊόντων, πάσης φύσεως τουριστικές και αγροτουριστικές επιχειρήσεις, αγροτικοί, πολιτιστικοί, κοινωφελείς και τουριστικοί φορείς - οργανισμοί, εταιρίες οικονομικής και κοινωνικής ανάπτυξης, πολιτιστικοί φορείς και σύλλογοι, κοινωφελή ιδρύματα, εθελοντικά σχήματα, αθλητικοί, περιβαλλοντικοί και ορειβατικοί φορείς και σύλλογοι καθώς και πολίτες μεμονωμένα. 

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν μέχρι την Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014  με το  Δήμο Δίου-Ολύμπου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, όπου θα δηλώνουν τα στοιχεία τους καθώς επίσης και το αν θέλουν να καταχωρηθούν ως εκθέτες, ως χορηγοί ή ως διαφημιζόμενοι. 

Για πρόσθετες πληροφορίες για τη λειτουργία και τις οργανωτικές λεπτομέρειες του εκθεσιακού  χώρου της ΠΚΜ-Π.Ε.Πιερίας, οι ενδιαφερόμενοι  παρακαλούνται  να απευθύνονται  στη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (αρμόδιοι υπάλληλοι: κος Νικολάου Μιλτιάδης 2351351252 και κος Σταματέλος Σπυρίδωνας 2351351258, fax 2351351111 και email: georgias@pieria.pkm.gov.gr).