Σάββατο 22 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Για πρώτη φορά εδώ και δύο δεκαετίες πραγματοποιήθηκε στο Λιτόχωρο στις 17 Νοεμβρίου 2014 από τον Δήμο Δίου – Ολύμπου μια λιτή και συμβολική εκδήλωση για να τιμηθεί η επέτειος της εξέγερσης του Πολυτεχνείου το 1973.

Μετά το πέρας των εορταστικών εκδηλώσεων των σχολείων υπήρξε συνάντηση μπροστά στο Δημοτικό κατάστημα (έξω από το Ναυτικό Μουσείο) αρκετών μαθητών, εκπαιδευτικών και γενικότερα δημοτών, οι οποίοι ξεκίνησαν πορεία από το δρόμο του Πάρκου προς το Ηρώον, όπου τους περίμεναν και άλλοι κάτοικοι του Λιτοχώρου που βρέθηκαν εκεί για να τιμήσουν την μνήμη των θυμάτων του Πολυτεχνείου.
Προηγήθηκαν μικροί μαθητές του Νηπιαγωγείου οι οποίοι πιασμένοι χέρι χέρι άφησαν από ένα λουλουδάκι  στο Μνημείο Πεσόντων.
Ακολούθησε η προκαθορισμένη κατάθεση στεφανιών :
·        Από τον αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Νικόλαο Λάππα για τον Δήμο Δίου – Ολύμπου.
·        Από τον πρώην Δήμαρχο Λιτοχώρου  κ. Νικόλαο Κουκουτάτσιο ως εκπρόσωπο της Εθνικής Αντίστασης.
·        Από τον Πρόεδρο Σωματείου Οικοδόμων Λιτοχώρου  κ. Ευάγγελο Ρεμπατσιό.
·        Από αντιπροσωπεία σχολείων Α/θμιας Εκπαίδευσης.
·        Από αντιπροσωπεία σχολείων Β/θμιας Εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση συνεχίστηκε με εκφώνηση επετειακής ομιλίας για το μήνυμα του Πολυτεχνείου από την μαθήτρια του Γυμνασίου Λιτοχώρου, Ιωάννα Φούντου.
Ακολούθησε ενός λεπτή σιγή στη μνήμη των θυμάτων και η εκδήλωση έκλεισε με τον Εθνικό Ύμνο που τραγούδησαν όλοι μαζί οι παρευρισκόμενοι.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντιδήμαρχος Παιδείας κ. Αθανάσιος Καλαϊτζής, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: κ. Ελένη Γιάννακα – Βλαχοπούλου, κ. Ειρήνη Βακουφτσή, κ. Αικατερίνη Κουρίτα και κ. Αριστείδης Ρεμπατσιός, ο Αντιπρόεδρος της Δ.Κ. Λιτοχώρου κ. Γεώργιος Μήλιος και πολλοί διευθυντές σχολείων.