Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2014

ΛΙΤΟΧΩΡΟ: Έως τις 10 Ιανουαρίου 2015 η έκθεση του Ι.Πίτσιου 30 ΧΡΟΝΙΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ


 Η ΠΡΩΤΗ ΕΠΙΣΗΜΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΤΟΥ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΗ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΑΙΡΕΤΩΝ, ΑΡΚΕΤΩΝ ΦΙΛΩΝ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ.


Έντονο ενδιαφέρον για τα «30 χρόνια δημιουργίες» του Γιάννη Πίτσιου

Η ΕΚΘΕΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΕ ΑΙΘΟΥΣΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ, ΕΩΣ 10/1/2015.


Ανοιχτή θα είναι έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 η Εικαστική Έκθεση του Γιάννη Πίτσιου με τίτλο «30 χρόνια δημιουργίες», που εγκαινιάστηκε στο Λιτόχωρο, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου (Ναυτικό Μουσείο), τη Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2014.


ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ

Η πρώτη παρουσίαση των έργων έγινε με την παρουσία αιρετών, αρκετών φίλων του καλλιτέχνη αλλά και πολιτών όχι μόνο από το Λιτόχωρο και την ευρύτερη περιοχή, αλλά και από την Κατερίνη, από άλλες περιοχές της Πιερίας, από τη Θεσσαλονίκη καθώς και από επισκέπτες που αυτό το διάστημα βρέθηκαν στην «πόλη των θεών».
Στα εγκαίνια, το «παρών» έδωσαν ο τ. Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Γιώργος Παπαθανασίου μαζί με τη σύζυγό του, ο Αναπληρωτής Δήμαρχος Δίου-Ολύμπου Νίκος Λάππας, ο Αντιδήμαρχος Αθανάσιος Καλαϊτζής, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Λιτοχώρου Νίκος Μαρνέλας, εκπρόσωπος του Βουλευτή Κώστα Κουκοδήμου, Δημοτικοί και Τοπικοί Σύμβουλοι, τ. Δημοτικοί Σύμβουλοι, πνευματικοί άνθρωποι της περιοχής, Δημοτικοί Υπάλληλοι, εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων, φίλοι του Γιάννη Πίτσιου αλλά και αρκετοί πολίτες.
Ο Καλλιτέχνης μαζί με τη σύζυγο και τις δυο κόρες του υποδέχονταν τους επισκέπτες στην αίθουσα όπου γινόταν η έκθεση, ο ίδιος τους ξεναγούσε αλλά και συζητούσε μαζί τους κάποιες ενδιαφέρουσες πτυχές από τη θεματολογία των έργων του. Εξάλλου, ο Γιάννης Πίτσιος σε κάθε πίνακά του δίπλα έχει φροντίσει να υπάρχει όχι απλά ένας τίτλος αλλά κάτι περισσότερο. Μια σκέψη, ένα απόσπασμα, ένας στίχος κάποιου πνευματικού ανθρώπου ή μια έμπνευση του ίδιου του καλλιτέχνη που να ταιριάζει με κάθε εκτιθέμενο έργο, κάνει την έκθεση ιδιαιτέρως ελκυστική.
Γι αυτό και εκείνη την ημέρα μπορούσε κανείς να δει παρέες, εδώ κι εκεί, να συζητούν υπό τους απαλούς ήχους μουσικής, να στέκονται μπροστά σ’ έναν πίνακα και να τον εγκωμιάζουν ή να διαβάζουν τα μηνύματα που υπάρχουν δίπλα σε κάθε έργο και παράλληλα να πίνουν ένα ποτήρι κρασί ή ένα αναψυκτικό που προσφέρεται στους επισκέπτες, να τρώνε χριστουγεννιάτικα γλυκίσματα και άλλα μικροεδέσματα αλλά και να λένε τα δικά τους, να ανταλλάσσουν ευχές για καλές γιορτές και για ένα καλύτερο νέο έτος.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

Η έκθεση αυτή συνεχίζει να προσελκύει το ενδιαφέρον πολλών αφού εκτός από το ότι ο καλλιτέχνης κατάγεται από το Λιτόχωρο και κάμποσα από τα έργα που εκτίθενται έχουν αναφορά στην ελληνική μυθολογία, στη μαγεία του Ολύμπου αλλά και ευρύτερα στην Πιερική Γη, αρκετοί πολίτες συνεχίζουν να επισκέπτονται την έκθεση ύστερα από τα πολύ καλά σχόλια που ακούνε από εκείνους που είδαν τους πίνακες του Γιάννη Πίτσιου και τους θαύμασαν κατά την ημέρα των εγκαινίων.


Η έκθεση που, όπως προαναφέρθηκε, θα διαρκέσει έως το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015, θα είναι ανοιχτή στο κοινό καθημερινά από τις 11.00 το πρωί έως τη 1.00 το μεσημέρι και από τις 5.30 το απόγευμα έως τις 9.00 το βράδυ.