Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2014

Ένσταση κατά του κύρους των ευρωεκλογών: Τα υπομνήματα

Στις 12 Νοεμβρίου 2014 συζητήθηκε ενώπιον του Ανώτατου Ειδικού Δικαστήριου η ένσταση 3 κομμάτων, ενός επιχειρηματία και ενός δικηγόρου, κατά του κύρους των ευρωεκλογών. Η δικογραφία έκλεισε στις 19 Νοεμβρίου με την κατάθεση των ακόλουθων υπομνημάτων:

1) Υπόμνημα Γκέκα 
ΠΡΟΣ
Το ΑΝΩΤΑΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ «Α.Ε.Δ.»
[Κατ’ άρθρο 100 του Ελληνικού Συντάγματος]
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Του Κωνσταντίνου Γκέκα του Θωμά, Δικηγόρου Αθηνών [Α.Μ.Α.Σ.Δ 15169], κατοίκου Αθηνών, οδός Πανεπιστημίου αριθμός 34, ΑΙΤΟΥΝΤΟΣ και ΕΝΙΣΤΑΜΕΝΟΥ κατ’ άρθρον 58 του Συντάγματος, 
1. ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ως υποψηφίου βουλευτού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκλογέως των εκλογών για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο της 25ης Μαΐου 2014 βάσει της υπ’ αριθμού 66/2014 αποφάσεως του Αρείου Πάγου [Α1 Πολιτικό Τμήμα] για την ανάδειξη των μελών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, όπως διορθώθηκε με την υπ’ αριθμό 70/2014 απόφαση του ιδίου Δικαστηρίου.
2. Ως μέλους της Πολιτικής Γραμματείας του Πολιτικού Συνασπισμού ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ-ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ «ΕΛ.ΛΑ.Σ» με έδρα την Αθήνα οδός Κλεισόβης 12 ή Ευριπίδου 57.
3. Ως εκπροσώπου-προεδρεύοντος του πολιτικού κινήματος με έδρα την Αθήνα οδός Ευριπίδου 57.ΚΙΝΗΜΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ «Κ.Π.Α.Λ»
==============
Σεβαστό Δικαστήριο, 
Αξιότιμε Πρόεδρε και Αξιότιμοι Δικαστές
Δια του παρόντος υπομνήματος συμπληρωματικώς εκφράζουμε στα όσα στην υπ’ αριθμόν 8/2014 Αίτηση- Ένστασή μας (κατ’ άρθρον 58 του Συντάγματος) εκθέσαμε κατά του κύρους των ευρωεκλογών της 25ης Μαίου 2014 κλπ, η οποία εκδικάστηκε στις 12 Νοεμβρίου 2014, ανταπαντώντας στην ουσία και επί της εισηγητικής έκθεσης της Συμβούλου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτζολίδου και του βοηθού αυτής Ανδρέα Σκουφάλου, πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικράτειας, εκθέτοντας συνοπτικώς τις απόψεις μας.
1. ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ
Η ένσταση μας στηρίζεται και θεμελιώνεται αφ’ ενός μέν στο άρθρο 58 του Συντάγματος, αφ’ ετέρου δε στο άρθρο 120 αυτού, διότι ο ισχυρισμός μας κατά του κύρους των ευρωεκλογών συνδυάζεται άμεσα με την μη τήρηση του Ελληνικού συντάγματος 1975 και των αναθεωρήσεών του με αποτέλεσμα, να έχει επέλθει η κατάλυση αυτού και του πολιτεύματος (αρθ.120) από τις παράνομες ενέργειες των κυρίαρχων πολιτικών κομμάτων (ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ-ΣΥΡΙΖΑ-ΚΚΕ) και ως Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ), κορυφαίο δικαστήριο της χώρας , είσθε καθ’ ύλην αρμόδιο να εξετάσετε και την συνταγματικότητα των πράξεων των κυρίαρχων οργάνων της ελληνικής Πολιτείας και να εγγυηθείτε με την άσκηση του δικαστικού σας έργου ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ. Υπενθυμίζουμε δε εδώ και τα εξής αναγκαία:
α) Ο Φυσικός Νόμος θεμελιώνει το δικαίωμα του ανθρώπου να αντιστέκεται σε κάθε είδους καταπίεση και ανελευθερία. Ο άνθρωπος αγωνιζόμενος να επιβιώσει στο φυσικό του περιβάλλον δημιούργησε πολιτισμό, προκειμένου να αντισταθεί στα τερτίπια της Φύσης (σπίτια,τεχνικά έργα,κλπ). Με το αυτοφυές δικαίωμα της ελευθερίας παράλληλα γεννήθηκε η δίδυμη αδελφή της, η Δικαιοσύνη, η οποία εκφράσθηκε πρωτίστως με το μοίρασμα του φαγητού στην πρωτόγονη κοινότητα, ώστε το Ανθρώπινο είδος να επιβιώσει. 
ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΡΧΕΓΟΝΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΓΕΝΟΥΣ.
β)Με το πέρασμα των αιώνων ο Άνθρωπος δημιούργησε τις Πόλεις,τις πόλεις-κράτη, τη Νομική Επιστήμη και το Πολιτικό Σύστημα για την ορθή διοίκηση των Οργανωμένων Κοινωνιών. Η ορθή διοίκηση θεμελιώθηκε σ’ ένα ΓΡΑΠΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ,ΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ, βάσει του οποίου κλήθηκαν οι λειτουργοί του κράτους (εκτελεστική-νομοθετική-δικαστική) κατ’ εντολήν του Λαού, να υπηρετούν τα Αρχέγονα Δικαιώματα του Ανθρώπινου είδους την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και την ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ.
γ) Η Φιλοσοφική αυτή αντίληψη, που εμπεριέχει την ΟΛΟΤΗΤΑ ΓΝΩΣΗΣ, είναι το κατ’ εξοχήν εργαλείο με το οποίο το σεβαστό Δικαστήριο σας, ως Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο (ΑΕΔ) πρέπει να εξετάσει την παρούσα υπόθεση και όχι να υποκύψει στην αντίληψη του Ταιηλορισμού (κατακερματισμός) της Γνώσης, ολίσθημα στο οποίο ήδη έχει υποπέσει η εισηγητική έκθεση της Κυρίας Μ. Γκορτζολίδου με την θέση της να απορριφθεί συνολικά η ένστασής μας ως αόριστη, αρνούμενη να εισέλθει στην ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ.
2. Η ΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ (ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ)
Η ουσία της εκδικαζόμενης ένστασης εμπεριέχεται στο εξής ερώτημα. «Μπορούν πολιτικά κόμματα που έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα για ποινικά αδικήματα να νομοθετούν και να κυβερνούν και ακόμη μπορούν πολιτικά κόμματα να προβαίνουν σε πράξεις αντίθετες προς το νομικό πλαίσιο της χώρας, να είναι δηλαδή Ποινικοί παραβάτες συστήνοντας στην ουσία εγκληματική οργάνωση και να συμμετέχουν στην πολιτική εξουσία της χώρας και χωρίς να έχει επέλθει αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση.» Η απάντησή μας σε αυτό το θεμελιώδες ερώτημα, όπως και όλου του Ελληνικού Λαού είναι ένα ΠΕΛΩΡΙΟ ΟΧΙ, για τους κάτωθι λόγους:
α) Παραβιάζεται κατ’ αρχήν η Συνταγματική Αρχή της Νομιμότητας
β)Παραβιάζεται το άρθρο 29 παρ1 του Συντάγματος που ρητά ορίζει ότι «η οργάνωση και η δράση των πολιτικών κομμάτων οφείλει να εξυπηρετεί την ελεύθερη λειτουργία του Δημοκρατικού Πολιτεύματος…»
γ) Παραβιάζεται το άρθρο1 παρ. 3 του Συντάγματος, που ρητά ορίζει ότι «οι εξουσίες υπάρχουν για το λαό και το έθνος» και όχι για την άσκηση παραβατικών ποινικών πράξεων και την απεμπόληση των Ελληνικών Δικαίων .
δ) Παραβιάζεται το άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος που αναφέρει ότι «Ο Σεβασμός και η προστασία της αξίας του ανθρώπου αποτελεί πρωταρχική υποχρέωση της πολιτείας.»
ε) Παραβιάζεται το άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος που ορίζει ότι «καθένας έχει το δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητά του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα η τα χρηστά ήθη». Οι συμμετέχοντες υποψήφιοι ευρωβουλευτές στα πολιτικά κόμματα-εγκληματικές οργανώσεις (ΠΑΣΟΚ-Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ) παραβίασαν δια της συμμετοχής τους στα ανωτέρω πολιτικά κόμματα αυτή τη συνταγματική αρχή. Η απουσία τους μάλιστα κατά την ακροαματική διαδικασία στις 12/11/2014 επιβεβαιώνει την επίγνωση της παράνομης πράξης τους, καθώς δεν είχαν ούτε το ηθικό σθένος να έρθουν προς αντίκρουση αυτής.
στ) Παραβιάζεται το άρθρο 120 παρ 2 και 3 του Συντάγματος που ρητά ορίζουν: «Ο σεβασμός στο Σύνταγμα και τους νόμους που συμφωνούν με αιτώ και η αφοσίωση στην πατρίδα και τη δημοκρατία αποτελούν θεμελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων» όσοι δε το παραβιάζουν, όπως οι ανωτέρω εμπίπτουν στις διατάξεις της παρ. 3 για «σφετερισμό με οποιονδήποτε τρόπο της λαϊκής κυριαρχίας και των εξουσιών που απορρέουν από αυτή…» Επισημαίνουμε δε ότι στην έννοια «θεμελιώδη υποχρέωση» εμπεριέχεται τόσο «η βιωματική όσο και η νομική υποχρέωση κάθε Έλληνα πολίτη.»
Ο συνδυασμός όλων των ανωτέρω συνταγματικών διατάξεων, που παραβιάστηκαν από τα ποινικώς καταδικασθέντα ως δωροδοκηθέντα πολιτικά κόμματα δια της υπ’ αριθμ. Cs 402 Js 3943/2009 απόφασης του ποινικού τμήματος του Ειρηνοδικείου Μονάχου κατά Μιχαήλ Χριστοφοράκου, ΠΑΣΟΚ και ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ αποδεικνύει ότι καταχρηστικώς συμμετείχαν τα ανωτέρω κόμματα στις ευρωεκλογές της 25/5/2014, διότι δια της συμμετοχής των ΠΡΟΣΕΒΑΛΛΑΝ ΤΟ ΚΥΡΟΣ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. Διότι στην έννοια ΚΥΡΟΣ εμπεριέχονται όλες οι ανωτέρω συνταγματικές διατάξεις, οι οποίες προσεβλήθησαν. Η συμμετοχή δε αυτών επέφερε και παραβίαση του άρθρου 52 του Συντάγματος, που ρητά αναφέρει ότι «Η ελεύθερη και ανόθευτη έκφραση της λαϊκής κυριαρχίας τελεί υπό την εγγύηση όλων των λειτουργιών της πολιτείας, που έχουν υποχρέωση να την διασφαλίσουν».Την υποχρέωση αυτή δεν εκπλήρωσε η υπ’ αριθμ 65/2014 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ Α1 ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ, που απέρριψε την από 8/5/2014 ένστασή μας κατά της συμμετοχής των ανωτέρω πολιτικών κομμάτων και υποψηφίων, καίτοι είχε νομική υποχρέωση να παρέχει τις εγγυήσεις για την εκλογική διαδικασία με την άσκηση δικαστικού έργου, που σαφώς εμπεριέχει την εξέταση της συνταγματικότητας των πράξεων των κυρίαρχων οργάνων του κράτους, γεγονός που επιβεβαιώνει και η εισηγητική έκθεση (ΘΕΣΗ 18) ότι είναι μέσα στα καθήκοντά της ΔΙΚΑΣΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ με την οποία συμφωνούμε. Όμως και ενώ η άσκηση Δικαστικού Έργου, που να παρέχει εγγυήσεις για την ομαλή και ανόθευτη διεξαγωγή των εκλογών ανήκει στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης, η εισηγητική έκθεση της κυρίας Μ. Γκορτζολιδου αποφεύγει να μπει στην ΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΕΞΕΤΑΣΕΙ ΑΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΝΟΜΙΜΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΚΟΜΑΤΩΝ ΠΑΣΟΚ-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ αφήνοντας ένα τεράστιο κενό στην εισηγητική της έκθεση από την αμετάκλητη απόφαση του αλλοδαπού ποινικού δικαστηρίου. Αποδεχόμενη όμως το σκεπτικό της απόφασης του Α1 τμήματος Αρείου Πάγου έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με το σκεπτικό της εισηγητικής πρότασης του Εισαγγελέα Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου, που στην πρόταση του προς το Συμβούλιο εφετών για την Χρυσή Αυγή, τονίζει τα εξής:


Διαβάστε τη συνέχεια εδώ