Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Αιγινιακός - Πιερικός 1-1

 Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Πιερίας ανάμεσα σε Αιγινιακό και Πιερικό (1-1), με τους γηπεδούχους να μένουν πίσω στη μάχη για την τριάδα.

Αν και σε μέτρια σεζόν φέτος, ο Πιερικός ήταν αυτός που πήρε το προβάδισμα στο ντέρμπι με τον Αιγινιακό ο οποίος φαίνεται πως έχει κάνει «κοιλιά» μετά τα συνεχή επιτυχή αποτελέσματα των προηγούμενων αγωνιστικών. Οι γηπεδούχοι, κατάφεραν τουλάχιστον να... σώσουν τον βαθμό λίγο πριν το φινάλε. Έτσι, ο Αιγινιακός έφτασε στους 26 βαθμούς και παρέμεινε 6ος, με τον Πιερικό να είναι 7ος έχοντας 24 βαθμούς.
Μπροστά σε λίγους... ηρωικούς φιλάθλους και σε ένα τραγικό αγωνιστικό χώρο άρχισε το ματς στην Πιερία. Ο Αιγινιακός, με τη λάσπη να δυσκολεύει τις προσπάθειες και των 22 παικτών, ήταν καλύτερος στο πρώτο ημίχρονο αλλά δεν κατάφερε να μετουσιώσει την υπεροχή του σε γκολ. Ο Πιερικός κράτησε το μηδέν στην άμυνα και στο δεύτερο ημίχρονο, φτάνοντας μάλιστα και στο γκολ στο 71' με τον Καραγιαννίδη. Ο Αιγινιακός πίεσε ως το τέλος για να φτάσει στην ισοφάριση, κάτι που κατάφερε στο 87' με τον Μπάρος, μετά από φάση διαρκείας.
Αιγινιακός (Στ. Διαμαντόπουλος): Τόλιος, Λιόλιος, Μπερτέν, Αραμπατζής, Γιαζιτζόγλου, Ρίκκα (79' Ντος Σάντος), Φαμπίνιο, Πέντα, Ντεβέσα (63' Κυνηγόπουλος), Γουέλκαμ, Καζάκης.
Πιερικός (Θ. Γράφας): Παπατολίκας, Λαμπάκης, Ντόσης, Καραγιαννίδης, Καρτσαμπάς, Παλιάτσιος, Μπουζούκης, Τσιάρας, Σταματής, Γιαννούλης, Μυστακίδης (78' Μυστακίδης)

Διαμαντόπουλος: «Αλλάζουμε σελίδα»

Οι παίκτες του Αιγινιακού έδειξαν ψυχή και δύναμη στο ματς με τον Πιερικό (1-1) σύμφωνα με τον προπονητή της ομάδας
Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του έμεινε ο τεχνικός του Αιγινιακού μετά την εντός έδρας ισοπαλία 1-1 με τον Πιερικό. Μάλιστα ο Σταύρος Διαμαντόπουλος επεσήμανε πως πλέον η ομάδα του αλλάζει σελίδα και στρέφει το ενδιαφέρον της στα παιχνίδια που ακολουθούν.
«Το παιχνίδι είχε βαθμολογικό ενδιαφέρον και για τις δύο ομάδες. Εάν κερδίζαμε, θα είχαμε πέντε βαθμούς διαφορά από τον Πιερικό και θα κρατούσαμε σταθερά την 6η θέση, που δίνει και μπόνους στα play out. Εάν ο Πιερικός νικούσε, θα ήταν πιο ψηλά από εμάς» επεσήμανε αρχικά ο έμπειρος τεχνικός.
Επίσης, συμπλήρωσε: «Ο αγωνιστικός χώρος, όμως, δεν μας βοήθησε, γιατί έχουμε ποιοτικούς παίκτες, ειδικά στο κέντρο. Δεχθήκαμε ένα γκολ από στημένη φάση. Είχαμε ψυχή και δύναμη. Είχαμε ένα δοκάρι στο 80’. Όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι δεν άξιζε δάφνες ποιότητας και οι δύο ομάδες δεν μπορούσαν να παίξουν ποδόσφαιρο. Πρέπει να κτισθούν καλά γήπεδα, γιατί με τις πρώτες βροχές τα γήπεδα γίνονται βούρκος».
Κλείνοντας, υπογράμμισε «Εμείς μετά το γκολ, αντιδράσαμε. Ισοφαρίσαμε και από εδώ και πέρα, αλλάζουμε σελίδα. Έχουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας με τον Ολυμπιακό Βόλου και τρία εντός με Τύρναβο, Φωκικό και Λαμία».

http://www.onsports.gr/