Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Μια Πιερία με Ισχυρή Ταυτότητα στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop»


  Μια Πιερία με Ισχυρή Ταυτότητα στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop» και στην  5η Διεθνή Έκθεση Οίνου «Oenos»


Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας: «Στόχος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας η ανάδειξη των ποιοτικών προϊόντων της εύφορης Πιερικής Γης»


Επιτυχής όπως όλα δείχνουν ήταν η παρουσίαση των εννέα (9) επιχειρήσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, που συμμετείχαν μέσα από το  περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην 24η Διεθνή Έκθεση Τροφίμων-Ποτών-Μηχανημάτων & Εξοπλισμού «Detrop» και στην  5η Διεθνή Έκθεση Οίνου «Oenos»

Οι επιχειρήσεις, που συμμετείχαν ήταν οι οινοπαραγωγοί, κ. Απόστολος Κούρτης, η Οινοποιία Παπαγιαννούλη, του κ. Κώστα Παπαγιαννούλη,  οι αδελφοί Χρυσοστόμου, που παρουσίασαν τα εκλεκτά κρασιά τους- όλα Προστατευμένης Γεωγραφικής Ένδειξης Πιερίας (Π.Γ.Ε.)- οι γαλακτοβιομηχανίες ΜΠΕΛΛΑΣ ΦΙΛΩΤΑΣ & ΥΙΟΣ Α.Ε.- με τυριά Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης (Π.Ο.Π.) -και ΚΟΡΦΗ Α.Ε. με φρέσκο γάλα και γιαουρτάκια. Επίσης, συμμετείχαν, με αρωματικά φυτά η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. ¨Τσάι Ολύμπου Νέκταρ¨ , προβάλλοντας το εξαιρετικό φαρμακευτικό φυτό, που αυτοφύεται στον Όλυμπο και τα Πιέρια,  Τσάι Ολύμπου(sideritis scardica) και η εταιρία LIFE Μ.Ε.Π.Ε "DIVINUM" που παρουσίασε τα εξαιρετικής ποιότητας προϊόντα της,  που έχουν ως βάση βότανα της Ελλάδος.
  
Πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα παρουσίασε η οικοτεχνία «Πράσινο μονοπάτι» της Καλλιόπης Σταυρούδη, που παράγει βιολογικά προϊόντα τομάτας όπως σάλτσες, τοματοπολτούς  και τοματοχυμούς,  ενώ γευστικότατο μέλι παρουσίασε η επιχείρηση «Μεσαίας Μηλιάς» του κ. Κώστα  Στέφου,  που παράγει εκτός από αγνό μέλι και προϊόντα κυψέλης,  όπως  κερί,  πρόπολη,  γύρη, βασιλικό πολτό   και κηραλοιφές.


Τα περίπτερα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επισκέφτηκε κατά την πρώτη μέρα λειτουργίας της έκθεσης η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου. Η κ. Σοφία Μαυρίδου συνεχάρη προσωπικά όλους τους συμμετέχοντες από την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας,  για την άψογη και καλαίσθητη παρουσία των προϊόντων τους, στο περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας επεσήμανε ότι τα τοπικά προϊόντα αποτελούν  Ισχυρή Ταυτότητα για την Πιερία και την αναδεικνύουν ως τόπο παραγωγής ποιοτικών αγαθών, ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις που βρίσκονται δίπλα στην Αντιπεριφέρεια όλα αυτά τα χρόνια στηρίζοντας  τις δράσεις και το έργο της.


«Η εμπιστοσύνη που δείχνουν οι επιχειρηματίες της Πιερίας στο έργο μας, μας δίνει την ώθηση που χρειαζόμαστε για να προχωρήσουμε συντονισμένα και με στρατηγική στην υλοποίηση του προγράμματός μας,  που έχει να κάνει με την καλύτερη ανάδειξη του Πιερικού προϊόντος», τόνισε η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας.

Τα περίπτερα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας επισκέφτηκαν ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , κ. Ιωάννης Ταχματζίδης, Χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες, Περιφερειακοί Σύμβουλοι της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας κ.α. Στην έκθεση παρέστη και ο Επιστημονικός Συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Δημήτρης Ρουκάς, που έκανε λόγο για σημαντική διοργάνωση με σκοπό την προβολή των τοπικών επιχειρήσεων που προσπαθούν να προσφέρουν άριστα προϊόντα στους καταναλωτές, να αναδείξουν την περιοχή και να συμβάλουν στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.

Οι επισκέπτες των περιπτέρων της Π.Ε. Πιερίας ενημερώθηκαν για μοναδικά ελληνικά, μεσογειακά, πιστοποιημένα προϊόντα, προϊόντα Π.Ο.Π. (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) και Π.Γ.Ε. (Προστατευόμενης Γεωγραφικής Ένδειξης) που παράγονται στην εύφορη Πιερική Γη ή τυποποιούνται στην Πιερία,  παρέχοντας έτσι θέσεις εργασίας σε συμπολίτες μας.

Οι επιχειρήσεις που συμμετείχαν στην έκθεση είχαν την ευκαιρία να αναδείξουν τα προϊόντα τους σε δίκτυα σούπερ μάρκετ, καταστήματα λιανικής, ντελικατέσεν και  εμπορικούς αντιπροσώπους, σε μια προσπάθεια αύξησης του μεριδίου αγοράς των υψηλής ποιότητας Πιερικών προϊόντων.

Εκτός από τη συμμετοχή επιχειρήσεων της Πιερίας μέσω της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας,  με δικά τους περίπτερα συμμετείχαν οι Πιερικές επιχειρήσεις: ΚΟΤΟΠΟΥΛΑ ΕΞΟΧΗΣ ΑΜΒΡΟΣΙΑΔΗ Α.Β.Ε.Ε., τα ΚΑΤΕΨΥΓΜΕΝΑ ΟΜΗΡΟΣ Α.Ε., οι ΑΛΛΟΤΙΝΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ και η ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ - OLYMP Α.Ε.