Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Σήμερα Πέμπτη 28/5 η συνέλευση της Επιτροπής Δράσης Δυτικών Συνοικιών

Ανοιχτή συνέλευση - συζήτηση: 
Όλες οι  κρίσιμες πολιτικές-οικονομικές εξελίξεις 
Πέμπτη 28 Μάη στις 7μμ  στο Δημαρχείο Αμπελοκήπων.

Στις 25 Γενάρη ο λαός της χώρας αποφάσισε με την ψήφο του –και τους αγώνες που είχε δώσει όλο το προηγούμενο διάστημα-  την κατάργηση των μνημονίων τα οποία είχαν επιφέρει μια ανθρωπιστική κρίση άνευ προηγουμένου, που οδήγησε σε χιλιάδες θανάτους και  εκατοντάδες χιλιάδες οικογένειες να ζουν σε συνθήκες τριτοκοσμικής χώρας.
Ωστόσο μέρα με τη μέρα αποδεικνύεται όλο και πιο ξεκάθαρα ότι δε φτάνει μόνο η ψήφο μας για να απαλλαγούμε από τις δολοφονικές αυτές πολιτικές. Ο εκβιασμός που δεχόμαστε τόσο από τους Ευρωπαίους τοκογλύφους (Μέρκελ, Σόιμπλε, Γιούνκερ κτλ), όσο όμως και από τους ντόπιους (τραπεζίτες, επιχειρηματίες, εφοπλιστές) οι οποίοι προσπαθούν με κάθε τρόπο να συνεχιστεί η ίδια πολιτική, να συνεχίσουν να φορτώνουν την κρίση στις πλάτες των εργαζομένων των ανέργων και της νεολαίας.
Σε όλη αυτή την «προσπάθεια» τους έχουν ως σύμμαχους αυτούς που εφάρμοζαν αυτές τις δολοφονικές πολιτικές, με ειδικά προνόμια (διευθυντές και γραμματείς τραπεζών, υπηρεσιών, εφοριών, δημόσιων επιχειρήσεων, το κράτος έκτακτης ανάγκη –δικαστές-ΜΑΤ κτλ.), για να πλουτίζουν μια χούφτα ντόπιων και ξένων τοκογλύφων.
Τα εκρηκτικά προβλήματα της κοινωνίας παραμένουν και ζητάνε εναγωνίως λύση. Η τεράστια ανεργία, η φτώχεια, οι μισθοί-φιλοδωρήματα, η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων, η κατάρρευση παιδείας, νοσοκομείων, ασφάλισης απαιτούν ριζικές λύσεις και όχι ημίμετρα.
-Ενημερώστε μας άμεσα σε περίπτωση κομμένου ρεύματος, νερού, απειλής κατάσχεσης σπιτιού, πρόστιμα ΟΑΣΘ, εργοδοτικές αυθαιρεσίες-απλήρωτη ή μαύρη εργασία, μη καταβολή μισθών ή δώρων  κτλ.
σττηλέφωνο:2310265730,    στο email: epitropidrasis@gmail.com
Για όλα τα παραπάνω, αυτή την κρίσιμη στιγμή, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και η νεολαία της περιοχής  μας πρέπει να συναντηθούμε, να συζητήσουμε και να δράσουμε ομαδικά και συντονισμένα.  Για έναν ξεσηκωμό που θα επιβάλλει το δίκιο μας, τη λογική της ικανοποίησης των ανθρώπινων αναγκών, ενάντια στο τείχος των εκβιασμών της Ε.Ε. και των Αγορών.
·  Απαγόρευση των  κατασχέσεων  κατοικιών και  καταθέσεων.
·  Κανένα σπίτι χωρίς, τροφή, ρεύμα, νερό και θέρμανση
·  Κατάργηση των μνημονίων και των αντεργατικών-αντιλαϊκών μέτρων.
·  Διαγραφή ολόκληρου του χρέους, να χρησιμοποιήσουμε τα χρήματα για να βελτιώσουμε την ζωή μας.
·  Υπεράσπιση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των κοινωνικών αγαθών/υπηρεσιών.
·  Υπεράσπιση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών μας.
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΔΡΑΣΗΣ ΔΥΤΙΚΩΝ ΣΥΝΟΙΚΙΩΝ
Επικοινωνία: Τηλ: 2310265730,  epitropidrasis@gmail.comepitropidrasis.blogspot.gr