Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου 2015

Σ' αυτές τις εκλογές όλα είναι ρευστά, βουβά και θολά.... αλλά κάποιος θα κερδίσει

Αναποφάσιστοι και προβληματισμένοι ψηφοφόροι, ανεπαρκείς και πολύ "λίγοι" πολιτικοί, δίχως
λόγο, πειθώ και επιχειρήματα, είναι το παζλ που συνθέτουν οι επερχόμενες βουλευτικές εκλογές.
"Παγωμένο", βουβό, σχεδόν αδιάφορο και ρευστό το προεκλογικό κλίμα και τις μόνες φορές που κάτι πάει να "ανάψει" είναι όταν μιλάνε οι κομματικοί αντίπαλοι στα πάνελ των ΜΜΕ. Ποτέ άλλοτε... Αυτή τη βουβαμάρα να τη φοβάστε...

Η ουσία των φετινών εκλογών και για πρώτη ίσως φορά στα ιστορικά χρονικά, δεν είναι ποιος θα κερδίσει τις εκλογές, αλλά η επόμενη μέρα, που θα είναι έτσι κι αλλιώς πάρα πολύ δύσκολη, ανεξαρτήτως κυβερνήσεως.
Η αίσθησή μας είναι ότι τελικά δεν θα ψηφίσει ο κόσμος (και με το δίκιο του) αυτό που ονομάζουμε παλιό κατεστημένο που μας ρήμαξε κυριολεκτικά τόσα χρόνια και μας οδήγησε σε αδιέξοδα,  αλλά δυσκολεύεται να ξαναδώσει ψήφο εμπιστοσύνης(πάλι με το δίκιο του) στο νέο πολιτικό σκηνικό, με όσα διαδραματίστηκαν τον τελευταίο καιρό.
Τι θα ψηφίσει τότε?
Δεν υπάρχει ξεκάθαρη απάντηση, εφόσον δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση των ψηφοφόρων.
Τα γκάλοπ θα πέσουν για άλλη μια φορά έξω στις έως τώρα εκτιμήσεις τους, αν και προς στο τέλος της προεκλογικής περιόδου ίσως αλλάξουν λίγο τις προβλέψεις τους.
Αυτό που ενστικτωδώς προβλέπουμε, δίχως να έχουμε βάσιμα πολιτικά επιχειρήματα, είναι ότι στο τέλος ο κ. Τσίπρας θα ξαναπάρει μία δεύτερη ευκαιρία...