Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Κυβέρνηση και Φαλσιανί: Τα κοροϊδάκια και τα στικάκια!

04/01/2016
Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνεχίζει να διατηρεί επαφές με τον Ερβέ Φαλσιανί, τον άνθρωπο που έκλεψε τη λίστα Λαγκάρντ, προσπάθησε να την εμπορευτεί, ζει ως φυγάς, δικάζεται ερήμην, εκδίδονται συνεχώς διεθνή εντάλματα σύλληψής του και είναι βέβαιο ότι κάποιο αντάλλαγμα προσπαθεί να επιτύχει.
Το τελευταίο κεφάλαιο του σίριαλ θέλει τον γενικό γραμματέα του υπουργικού συμβουλίου Μ. Καλογήρου να συναντάται μαζί του μυστικά σε ένα παρισινό καφέ στις 17 Δεκεμβρίου και να παραλαμβάνει από αυτόν ένα στικάκι που περιέχει το αρχείο περίπου 500 χιλιάδων κινήσεων λογαριασμών που περιλαμβάνονται στη Λίστα Λαγκάρντ.
Στο θέμα αναφέρθηκε πανηγυρικά και ο ίδιος ο κ. Τσίπρας στο τελευταίο υπουργικό συμβούλιο της χρονιάς.
Είναι σαφές ότι ο Φαλσιανί προσπαθεί εδώ και καιρό να εκμεταλλευτεί τις ανάγκες των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ για αποπροσανατολισμό και αυτό προκύπτει από σειρά συνεντεύξεών του στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Και κάθε φορά αφήνει υπονοούμενα περί ανάμιξης πολιτικών προσώπων, λαμβάνοντας μέρος στο προπαγανδιστικό παιχνίδι της κυβέρνησης.
Κάθε φορά διακηρύσσει πόσο τυχεροί είμαστε που έλαχε στον δρόμο μας ο ΣΥΡΙΖΑ, πόσο πολύ θέλει να βοηθήσει, πόσο θαρραλέοι είναι οι της κυβέρνησης και πόσο αποφασισμένοι να δώσουν τη μάχη κατά της διαφθοράς. 
Η δίκη του Φαλσιανί έχει ξεκινήσει από τις 12 Οκτωβρίου και ο φυγόδικος Φαλσιανί κατηγορείται για οικονομική κατασκοπεία, παραβίαση εμπορικού και τραπεζικού απορρήτου και κλοπή δεδομένων. 
Σε προεκλογική συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Attica, στις 16 Σεπτεμβρίου, ο κ. Τσίπρας είχε πει:
«Εγώ δεν καταλαβαίνω τι ακριβώς λέει η ΝΔ. Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι η ΝΔ κάτι φοβάται από αυτή την υπόθεση. Διότι αν δεν φοβάται κάτι, και αν καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται, τότε γιατί να μην γίνει η έρευνα; Ακόμα και αν όπως λέει η ΝΔ, ο Φαλτσιανί είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή τώρα θα τρελαθούμε. Ο άνθρωπος που ανέδειξε το ξέπλυμα του βρώμικου χρήματος παγκοσμίως είναι φίλος του ΣΥΡΙΖΑ. Ο άνθρωπος προφανώς, είδε ότι μια κυβέρνηση για πρώτη φορά, μετά από αυτούς που παίρνανε τα στικάκια και τα κρύβανε στα συρτάρια τους, και τα χάνανε, που έχει αποφασιστικότητα και τόλμη». 
Την ίδια μέρα, ο Φαλσιανί, που την προηγουμένη είχε συναντηθεί στην πρεσβεία μας στο Παρίσι και με Έλληνες εισαγγελείς, είχε δηλώσει, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών»: 
«Στην Ελλάδα θα ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ.  Θα ήταν μια ρεαλιστική, πραγματιστική επιλογή, όχι ιδεολογική». Όπως επίσης είπε, «διαπίστωσα μια ξεκάθαρη, σαφέστατη βούληση να βρεθούν οι κατάλληλες λύσεις [...]. Με τον Έλληνα πρωθυπουργό έχουμε σχεδόν την ίδια ηλικία, ζήσαμε την ίδια πραγματικότητα, είμαστε άνθρωποι που προσπαθούμε να βρούμε λύσεις». Και βέβαια,  ευχήθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ «ένα άνετο και ξεκάθαρο αποτέλεσμα».
Βέβαια, κοντεύουν τέσσερις μήνες από το προηγούμενο στικάκι – αυτό που ο Φαλσιανί παρέδωσε στους εισαγγελείς και περιλάμβανε υλικό για συγκεκριμένα οκτώ πρόσωπα – και ουδέν έχουμε πληροφορηθεί. (Παρά το γεγονός ότι ο εταίρος Καμμένος είχε ζητήσει να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία πριν από τις εκλογές της 20ής Σεπτεμβρίου). 
Οπότε, μας έδωσε άλλο στικάκι, αυτή τη φορά με 500 χιλιάδες συναλλαγές! 
Σε λίγο θα δώσει και άλλο και άλλο και άλλο.
Με το σταγονόμετρο και με την πλημμυρίδα, μεθόδους που χρησιμοποιούνται και στην προπαγάνδα. 
Τι σημαίνουν όλα αυτά;
Προφανώς ότι η επιχείρηση συσκότισης συνεχίζεται. 
Ο μεν Φαλσιανί αναζητεί τρόπους να σωθεί από τους διώκτες του, καθώς η Ελβετία δεν θα αφήσει ατιμώρητο τον άνθρωπο που υπέκλεψε απόρρητα στοιχεία από την τράπεζα HSBC, και βρήκε το κατάλληλο σωσίβιο στον ΣΥΡΙΖΑ. 
Ο δε ΣΥΡΙΖΑ βρήκε το δικό του σωσίβιο στον Φαλσιανί, για να αποπροσανατολίσει από τα σκληρά μέτρα που ετοιμάζεται να φέρει.
Είναι γνωστό ότι η Ελβετία θεωρεί τη Λίστα Λαγκάρντ προϊόν υποκλοπής και ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο αρνείται να δώσει οποιοδήποτε στοιχείο.
Όσο, λοιπόν, η κυβέρνηση βλέπει τον Φαλσιανί και παραλαμβάνει στικάκια, τόσο οι Ελβετοί θα αρνούνται να μας δώσουν στοιχεία. 
Παίζουν, όμως, με τα στικάκια για λόγους παραπληροφόρησης και απόσπασης της προσοχής του λαού.
Τι έχει να κερδίσει ο Φαλσιανί; Τι επιδιώκει; 
Το έχει πει ο ίδιος σε συνέντευξη που έδωσε στις 10 Φεβρουαρίου 2015 στη Σοφία Παπαϊωάννου (τηλεόραση του Alpha):

«Αν αύριο μου ζητήσουν να πάω επίσημα στην Ελλάδα θα πάω. Αν πάω ανεπίσημα θα με συλλάβουν. Αν με προσκαλέσει η νέα κυβέρνηση θα συνεργαστώ με χαρά με τις αρχές».
Επιδιώκει δηλαδή μια επίσημη πρόσκληση από την Αθήνα!
Κρατάει μάλιστα και «πισινή», καθώς συνεργάζεται και με τους Podemos, οπότε αν σχηματιστεί στην Ισπανία κυβέρνηση με τη συμμετοχή τους, να προσπαθήσει να βρει καταφύγιο εκεί.
Τι επιδιώκει ο ΣΥΡΙΖΑ;
Κι’ αυτό είναι σαφές. Δεν πρόκειται μόνο για τον αποπροσανατολισμό.
Πριν από τις εκλογές του Σεπτεμβρίου, είχε χρησιμοποιήσει τον Φαλσιανί για να υποκλέψει την ψήφο, υποστηρίζοντας (είχε εκδώσει και ανακοίνωση στις 13 Σεπτεμβρίου) πως μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ θα αξιοποιούσε τα στοιχεία που θα έδινε ο Φαλσιανί, σε διαφορετική περίπτωση αυτά θα «θάβονταν»!
Μάλιστα, σ’ εκείνη την ανακοίνωση, το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ παρέπεμπε σε δηλώσεις της 12ηςΣεπτεμβρίου που έκανε ο Φαλσιανί στην ΕΡΤ (https://www.youtube.com/watch?v=pSWa5R4f5aE).
Εκεί, ο φυγόδικος που συναντάται με εισαγγελείς έπλεξε και πάλι το εγκώμιο του Τσίπρα και της κυβέρνησής του.
Στις 13 Σεπτεμβρίου, το «Βήμα της Κυριακής» είχε δημοσιεύσει συνομιλία με τον Φαλσιανί, που εμφανίζεται να λέει ξανά και ξανά: «Το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η διαφθορά. Εσείς έχετε μια μοναδική ευκαιρία να την αντιμετωπίσετε με τη νέα κυβέρνηση». Και πρόσθεσε: «Εύχομαι η επόμενη κυβέρνηση Τσίπρα να είναι πιο σταθερή».
Με τον ΣΥΡΙΖΑ φλερτάρει από την πρώτη στιγμή.
Στις 18 Φεβρουαρίου 2015, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του «Το χρηματοκιβώτιο των φοροφυγάδων» στη Ρώμη, ο Γαλλοϊταλός φυγάς είχε πει:
«Θεωρώ ότι το όλο θέμα πρέπει να αντιμετωπισθεί, πρώτα απ' όλα, από την πολιτική (ηγεσία). Με τα μέλη του Podemos συνεργαζόμαστε για να καταρτίσουμε ένα πρόγραμμα κατά της φοροδιαφυγής, το πρόγραμμα των πρώτων εκατό ημερών διακυβέρνησης. Την ίδια συνεργασία νομίζω ότι μπορούμε να αναπτύξουμε και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με την ελληνική κυβέρνηση, διότι οι φορολογικές απάτες και η φοροδιαφυγή, χωρίς την καθοριστική συμβολή νέων πολιτικών, δημοσιογράφων, και μη κυβερνητικών οργανώσεων, δεν είναι δυνατόν να καταπολεμηθούν».
Αξίζει να σημειωθεί ότι κάθε φορά που κάποια ελληνική αρχή συναντάται με τον Φαλσιανί, το μόνο που μαθαίνουμε είναι πως έδωσε ένα στικάκι που περιλαμβάνει γενικά και αόριστα αυτά ή εκείνα τα στοιχεία.
Δεν μαθαίνουμε ποτέ τι αντάλλαγμα ζητάει ο Φαλσιανί.
Τι είπε στον γενικό γραμματέα κ. Καλογήρου; Απλώς του έδωσε το στικάκι χωρίς να ζητήσει τίποτε; Αυτός που γύρισε όλον τον κόσμο προκειμένου να πουλήσει τα στοιχεία τα οποία υπέκλεψε;
Και δεν είναι μόνο αυτό: Τα στικάκια του Φαλσιανί είναι άχρηστα αν δεν συνεργαστούν οι ελβετικές αρχές.
Και οι ελβετικές αρχές δεν πρόκειται να συνεργαστούν με εκείνους που χρησιμοποιούν προϊόντα υποκλοπής από τις τράπεζές τους.
Επομένως οι ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ δεν επιθυμούν να έλθουν στο φως τα στοιχεία.
Το μόνο που επιθυμούν είναι να κάνουν προπαγάνδα με στικάκια!
Δηλαδή, ο Φαλσιανί νομίζει ότι πιάνει κορόιδο την κυβέρνηση και η κυβέρνηση σίγουρα πιάνει κορόιδο τον ελληνικό λαό.