Παρασκευή 5 Φεβρουαρίου 2016

Επιστολή και πρόσκληση δημοτών προς τον δήμαρχο Ευάγγελο Λαγδάρη για το θέμα της διανομής αλληλογραφίας στη Μεγάλη Γέφυρα του Πύδνας Κολινδρού Πιερίας

 Το παρακάτω επώνυμο κείμενο γράφτηκε για την ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για το πρόβλημα της διανομής της Αλληλογραφίας στην Μεγάλη Γέφυρα δήμου Πύδνας Κολινδρού

Κύριε Δήμαρχε καλησπέρα,
Με το παρόν μήνυμα θα επιθυμούσα να ξαναθέσω υπόψη σας το ζήτημα της διανομής της αλληλογραφίας στον οικισμό Μεγάλης Γέφυρας του δήμου. Θα σας επισκεφθεί αύριο αντιπροσωπία για να σας εκθέσει και το θέμα προσωπικά.
 Υπάρχει στον δήμο  η συνολική αλληλογραφία που έγινε  με τον ΕΛΤΑ και που αναλύει λεπτομερώς το πρόβλημα. ¨Όπως μας διαβεβαίωσε ο Κύριος Ανδρικόπουλος είστε ενημερωμένος και έχετε πάρει κάποιες πρωτοβουλίες οριστικής επίλυσης του ζητήματος  οι οποίες  όμως χρονίζουν. Κατά την γνώμη μας θα ήταν ευκολότερη και ανέξοδη η λύση της διανομής στις διευθύνσεις των παραληπτών εάν ο δήμος με μία ανακοίνωση υποχρέωνε τους κατοίκους να τοποθετήσουν γραμματοκιβώτια στην είσοδο των αυλών τους. Οδοσήμανση και οδοαρίθμηση υπάρχει στον οικισμό η οποία ίσως χρειασθεί φρεσκάρισμα των  πινακίδων.

Η αφορμή για το Email  αυτό  δόθηκε σήμερα από συγχωριανό μου, (Πετκόπουλος Παύλος), ό οποίος δημόσια στο καφενείο του χωριού δήλωσε ότι στο μπακάλικο-καφενείο του Αντώνη Πολύζου στο χωριό μας, υπάρχει ένα κουτί με παρατημένη αλληλογραφία των συγχωριανών μου μεταξύ της οποίας και δική μου. Μεταβήκαμε στο μπακάλικο να διαπιστώσουμε το γεγονός και βρήκαμε το μπακάλικο κλειστό διότι ο υπέργηρος κυρ-Αντώνης απεφάσισε να αποσυρθεί και να κλείσει οριστικά το μαγαζί του. Έτσι κατέστη αδύνατο να δούμε και να παραλάβουμε την αλληλογραφία μας. Αλήθεια ποιος όρισε ο μπακάλη  να υποκαθιστά του διανομέα? Ο μπακάλης , πονηρά σκεπτόμενος, αποδέχθηκε τον ρόλο ελπίζοντας σε πελατεία χωρίς να αντιλαμβάνεται ότι έχει τεράστια ευθύνη. Αλλά τι να πει κανείς για έναν 90χρονο? Ο Διανομέας όμως και ο προϊστάμενος του γιατί το επιτρέπουν? Δεν γνωρίζουν τα καθήκοντά τους και τον νόμο? Επί πλέον ο Πετκόπουλος Παύλος μας δήλωσε ότι έκανε παρατήρηση στον νεαρό που κάνει την διανομή γιατί δεν παραδίδει την αλληλογραφία όπως ο νόμος ορίζει  στις διευθύνσεις των παραληπτών και ο  νεαρός , ελαφρά τη καρδία και ανεύθυνα απήντησε «Τι να σας κάνω εγώ  με τα 700 ευρώ που παίρνω και τρέχω όλη μέρα στα χωριά, δεν προλαβαίνω»
Με βάση αυτό το γεγονός  αντιλαμβάνεσθε Κύριε Δήμαρχε ότι  η διανομή της αλληλογραφίας στον οικισμό της Μεγάλης Γέφυρας όχι μόνο γίνεται παρανόμως αλλά έχει περάσει στα όρια του παραλογισμού, της ανευθυνότητας και της αδιαφορίας. Η ανοχή μας εξαντλήθηκε και ζητάμε την άμεση παρέμβασή σας προτού καταλήξουμε στον Εισαγγελέα. Συστημένη αλληλογραφία δεν παραδόθηκε σε μένα προσωπικά αλλά πλαστογραφήθηκε η κατάσταση παράδοσης και πετάχτηκε η επιστολή,( πιστωτική κάρτα), στο διπλανό οικόπεδο, (ενημερώθηκε ο προϊστάμενος Αιγινίου επ΄αυτού), όπου βρέθηκε από τον γείτονα και μου παραδόθηκε μετά από μεγάλο διάστημα και έδωσα άφεση από σεβασμό σε συνδημότες.
Λογαριασμοί ΔΕΗ-ΟΤΕ-Τραπεζών αφήνονται ανεύθυνα σ΄ ένα κουτί  σε μπακάλικο ενός γέροντα, εις θέα όλων, και φάκελοι παραδίδονται στους παραλήπτες από τρίτους  με ότι αυτό συνεπάγεται και ξαναδείξαμε ανοχή για να μην προκαλέσουμε πρόβλημα σε πρόσωπα.
Τώρα όμως η ανευθυνότητα και η αδιαφορία των προσώπων που διαφυλάξαμε μας προσβάλλει και δεν θα δείξουμε άλλη ανοχή. Εάν η ιδιωτική εταιρεία που ανέλαβε την ευθύνη διανομής της αλληλογραφίας επιθυμεί με ένα άτομο να κάνει την δουλειά της σε βάρος της ασφάλειας και του απόρρητου της αλληλογραφίας μας είναι δικό της πρόβλημα. Εμείς απαιτούμε να παραδίδεται η  αλληλογραφία μας όπως ο νόμος και ο κώδικας δεοντολογίας των ΕΛΤΑ ορίζει  και έγκαιρα.
Στην υπόθεση αυτή έχει ευθύνη και η τοπική αυτοδιοίκηση και θα πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα.
Προσωπικά έχω καταθέσει αίτηση στο υποκατάστημα ΕΛΤΑ Αιγινίου, (συνημμένο φ/Α), με την οποία δηλώνω την διεύθυνσή μου ακριβώς (Περικλέους 2  Μεγάλη Γέφυρα ΤΚ 60061 Αιγίνιο). Δεν έχει δικαιολογία ο διανομέας να επικαλείται άγνοια ούτε ο προϊστάμενος να το ανέχεται.
Μέχρι ένα διάστημα η αλληλογραφία μου έμπαινε από τον διανομέα στο γραμματοκιβώτιό μου. Προφανώς ο νεαρός που προσλήφθηκε τώρα ή δεν γνωρίζει τα καθήκοντά του ή είναι  ανεύθυνος. Αν είναι έτσι θα πρέπει κάποιος να τον συνετίσει ενημερώνοντας παράλληλα και τον εργοδότη του. Δεν είναι δυνατόν η διανομή της αλληλογραφίας να γίνεται με βάση τα συμφέροντα της εταιρείας και του υπαλλήλου. Αν δεν είναι σε θέση να πράξουν το αυτονόητο να παραιτηθούν
Ύστερα από τα παραπάνω και με την βεβαιότητα ότι η δημοτική αρχή θα πράξη τα δέοντα
Διατελούμε με υπόληψη
Καλφούντζος Γεώργιος του Ευαγγέλου
 και για λογαριασμό του συνόλου των συγχωριανών μου





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟ ΤΩΝ ΕΛΤΑ ΑΙΓΙΝΙΟΥ
Παρακαλείται ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΤΑ Αιγινίου καθώς και κάθε άλλη αρχή  να επισκεφθούν τον οικισμό στο καφενείο, καλώντας τους κατοίκους ,προκειμένου να ακούσουν το πρόβλημα προσωπικά, αν  υπάρχει αμφιβολία για την καταγγελία!!!

Ευχαριστούμε Κολινδρινά Μασλάτια για την συμπαράσταση!

    Φιλικότατα
      ΦΡΙΞΟΣ




Ακολουθούν οι δύο αιτήσεις των κατοίκων προς ΕΛΤΑ & ΔΗΜΟ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ




  
Αίτηση                                                                        Προς
Καλφούντζου Γεωργίου του Ευαγγέλου                ΕΛΤΑ
Περικλέους 2                                                             Υπκ/μα Αιγινίου                   
Μεγάλη Γέφυρα  Πιερίας                                        Εις Αιγίνιο                                 
ΤΚ 600 61
Μεγ. Γέφυρα 29/03/2014                                       
          
ΘΕΜΑ:Διανομή της αλληλογραφίας

Σας ενημερώνω ότι η διεύθυνση κατοικίας μου στην Μεγάλη Γέφυρα είναι Περικλέους 2 ( Η Περικλέους είναι η οδός που βρίσκονται τα Καλφουντζαίικα)
Στην είσοδο της οικίας μου  υπάρχει πινακίδα με το όνομα της οδού  Περικλέους 2 και  έχω   τοποθετημένο γραμματοκιβώτιο με τα στοιχεία μου και τα στοιχεία της συζύγου μου :Καλφούντζου Αικατερίνη του Θεοδώρου.
Έχω ενημερώσει τους κύριους αποστολείς της αλληλογραφίας μου, (Τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ κλπ) με τα ακριβή στοιχεία της διεύθυνσής μου.
Κατόπιν των παραπάνω και με το συνημμένο έγγραφο της υπηρεσίας σας, που μου κοινοποιήθηκε αρμοδίως εξέλειπαν οι λόγοι που εμπόδιζαν τον διανομέα να παραδίδει κατ΄οίκον την αλληλογραφία, όπως ο νόμος ορίζει.
Του λοιπού  είμαι πεπεισμένος ότι ο διανομέας θα παραδίδει ασφαλώς την αλληλογραφία μου και της συζύγου μου κατ΄οίκον στο γραμματοκιβώτιό μας όπως προβλέπεται.




Με εκτίμηση


Καλφούντζος Γεώργιος του Ευαγγέλου





Αίτηση                                                                        Προς
Κατοίκων Μεγάλης Γέφυρας Πιερίας                    Δήμο  Πύδνας-Κολινδρού
Μεγάλη Γέφυρα 10/2/2014                                        Εις Αιγίνιο     
                                                 
          
ΘΕΜΑ:ΕΛΤΑ-Προβλήματα στην διανομή της αλληλογραφίας

Έχουμε την τιμή να σας επισυνάψουμε  σε Φ/Α, συνέχεια της με ΑΠ 18623/3-10-2011 ανάλογης αιτήσεως,το με Α.Π. 1.4.3/1535Γ/162/5-2-2014 έγγραφο της κεντρικής υπηρεσίας των ΕΛΤΑ με βάση το οποίο θεωρείται ο Δήμος αρμόδιος φορέας  για την επίλυση του προβλήματος στην διανομή της αλληλογραφίας στο χωριό μας.

Ζητούμε το θέμα να συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο άμεσα για την λήψη σχετικής απόφασης.

Κατά την άποψή μας ο δήμος θα πράξει το καλλίτερο δηλαδή θα οδοσημάνει και οδαριθμήσει την Μεγάλη Γέφυρα ώστε να απολαμβάνει τις ανάλογες με τον υπόλοιπο δήμο ταχυδρομικές υπηρεσίες και στα πλαίσια του άρθρου 4 του συντάγματος.

Αν αυτό αιτιολογημένα δεν είναι εφικτό τότε να δρομολογήσει την εγκατάσταση υπαίθριων γραμματοθυρίδων όπως έχει γίνει και σε άλλα χωριά.
Σχετική αλληλογραφία παραδόθηκε και στην αντιδήμαρχο Κα Βασιλειάδου η οποία δεσμεύτηκε να προωθήσει το ζήτημα ιεραχικά.



Με εκτίμηση
Οι αιτούντες  κάτοικοι της Μεγάλης Γέφυρας

(Επισυνάπτεται λίστα υπογραφών)